Emilie Turunen: Jeg er lidt i tvivl, om hjælpepakkerne til Sydeuropa vil virke

Emilie Turunen: Jeg er lidt i tvivl, om hjælpepakkerne til Sydeuropa vil virke

11.12.2011


“Lige nu er jeg lidt i tvivl [om lån- og hjælpepakkerne til Sydeuropa – som den danske regering har erklæret sig klar til at bidrage til med 40 milliarder kroner – vil virke], for at være helt ærlig.” Det sagde SF’s Emilie Turunen i en RÆSON-debat med DF’s Morten Messerschmidt fredag på Borupgaard Gymnasium. Messerschmidt: “Jo før euroen falder, jo bedre for verden. Den er et misfoster.”

ORDSTYRER: Magnus Boding Hansen, RÆSONs chefredaktørSkal Nordeuropa fortsat give lån- og hjælpepakker til Sydeuropa? Det spurgte RÆSON torsdag og fredag i denne uge Morten Messerschmidt og Emilie Turunen i tre dueldebatter på Ørestad, Ordrup og Borupgaard Gymnasium. Ja, sagde Turunen. Nej, sagde Messerschmidt. Herunder højdepunkter fra Borupgaard fredag 9. december.

Magnus Boding Hansen (f. 1986) er RÆSONs ansvarshavende chefredaktør og redaktør for krig og fred. Kandidatstuderende i retorik med tilvalg i journalistik fra Universidad de Costa Rica og i militær- og fredsstudier. Har været praktikant på DR2 Udland og rapporteret til Information fra Haiti og til Information og Deadline 22.30 fra Sydsudan. ILLUSTRATION: Emilie Turunen (foto af Europa-Parlamentet). VIDEOPRODUKTION: Cecilie Berg.