Slaget om Euroen: RÆSON spørger eksperter og politikere

Slaget om Euroen: RÆSON spørger eksperter og politikere

07.01.2015

.

ECB-chef Mario Draghi [th] har i sidste uge signaleret, at banken måske allerede i januar vil begynde opkøb af finansielle produkter (quantitative easing), for at imødegå risikoen for deflation (faldende priser) og i stedet sætte gang i den sløve europæiske økonomi. En unavngiven kilde i den tyske regering sagde til Der Spiegel, at Tyskland nu mener Euroen kan overleve en græsk exit – det nægter Tyskland officielt. Lederen af det græske venstrefløjsparti Syriza, Alexis Tsipras [tv], lover forud for valget i januar vælgerne at han kan genforhandle kravene fra den såkaldte Trojka.

RÆSON spørger eksperter og politikere: Hvad er sandheden om den økonomiske situation i EU?

Artikler i serien:
– Morten Messerschmidt (MEP), DF: “Europrojektet bygger på en ideologisk illusion”
– Henrik Druseberg, chefstrateg hos Carnegie Investment Bank: “Den stramme finanspolitik var og er stadig en nødvendighed i Europa”
– Margrete Auken (MEP), SF: “Nu må EU forstå, at det ikke er perspektivløs nedskæringspolitik, der er brug for”
– Steen Bocian, Danske Bank: “Euroen er ikke længere i samme grad i en eksistentiel krise”
– Jesper Jespersen, RUC: “Det er uhyggeligt overvurderet, hvor stor indflydelse en centralbank – som den europæiske (ECB) – har på den generelle inflation”
– Rina Ronja Kari (MEP), Folkebevægelsen mod EU: Nu bidrager Europas krise til en ny global nedtur
– Helge J. Pedersen, Nordea: “Derfor bliver Grækenland i Euroen – og derfor får vi ingen global nedtur”
– Jeppe Kofod (MEP), Socialdemokratiet: “ECB har snart prøvet alt hvad de har i værktøjskassen – quantitative easing er et forsøg værd”


For fuld adgang til disse artikler – og hele sitet – tegn abonnement på RÆSON: 250 kr./året (200 for studerende og pensionister)