Testrup Højskole, RÆSON og Clement Kjersgaard udfordrer Grundloven

Testrup Højskole, RÆSON og Clement Kjersgaard udfordrer Grundloven

26.04.2018

.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S), partileder Uffe Elbæk (AL) og sognepræst Marie Høgh holder hver deres grundlovstale – men i modsætning til de almindelige grundlovsarrangementer, er talerne kun begyndelsen på det hele. For når talerne har sagt, hvad de havde forberedt, starter diskussionen med dem – og med tilhørerne! Efter den indledende to-timers-debat følger endnu en diskussion – nemlig om uddannelsessystemets fremtid og værdier. Her kan tilhørerne opleve fire af de skarpeste stemmer fra den nye debattørgeneration – gymnasieelevernes formand, Jens Philip Yazdani, tidligere formand for Danske Skoleelever Vera Rosenbeck og medlem af Københavns Kommunalbestyrelse Alex Vanopslagh (LA).

Til sidst overlades scenen til Clement Kjersgaard (der også er dagens gennemgående ordstyrer). Over de sidste mange år har han samlet fulde huse til sine foredrag på højskolen, og som vil sætte globale perspektiver på den danske Grundlov i et foredrag (efterfulgt af spørgsmål og debat) med titlen: Er demokratiet i fare?

Clement Kjersgaard siger: “Disse år er præget af enorm politisk turbulens, der også påvirker Danmark – ved at ændre den verden, vi lever i, og de værdier, vi troede var umistelige. Derfor er der mere end nogensinde grund til at sætte Grundlovsdag ind i en global ramme – og til, på bedste forsamlingshusmanér, at diskutere udfordringerne på tværs af holdninger og generationer”.

PROGRAM
13.30-14.00: Velkomst ved skolens kammerkor og forstander Simon Axø – Er Grundloven fortsat grundlæggende og er Danmark fortsat herre i eget hus?
14.00-16.00: Tre grundlovstaler og debat: Borgmester Jacob Bundsgaard (S), partileder Uffe Elbæk (AL) og sognepræst Marie Høgh
16.30-18.00: Debat om demokrati og dannelse – Jens Philip Yazdani, Vera Rosenbeck og Alex Vanopslagh
18.00-19.00: Middag
19.00-21.00: Foredrag ved Clement Kjersgaard – Er demokratiet i fare?

PRAKTISK INFO
Arrangementet foregår den 5. juni fra kl. 13.30 til 22.00 på
Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet

Entré (inkl. kaffebord og middag): 50 kr.

Se mere på Højskolens hjemmeside

(Arkivfoto/Shutterstock)