ANDET KVARTAL 2003: 18. august 2003

4:5

<  >

ark og ulands

 

 

 

 

KAMMERTONEN: Nogle vil sige, at jeres traditionelle mærkesager - miljø, uddannelse osv. - egner sig fortrinligt for et lille parti i regering, men dårligt for et lille parti udenfor regeringen. Er I ikke for alt for konstruktive og velopdragne til at være i opposition?

MV: Jo. I hvert fald hvis dit spørgsmål antyder, at man skal være nedbrydende og trodsig for at være i opposition.

KAMMERTONEN: Visse meningsmålinger har tydet på, at Dansk Folkeparti er ved at miste terræn mens I står til fremgang. Hvis den trend slår igennem kunne det ligne et VKR-flertal! Men betyder jeres kritik af regeringen, at der går længe inden vi ser jer i et nyt regeringsfællesskab med de borgerlige?

MV: "Kamel på 100 måder" vil være den perfekte gave til de V- og K-politikere som vi i givet fald skulle i regering med. Jeg kan ikke forestille med det. For det virker jo som om V- og K selv går ind for den politik, som gør at radikale må sige fra og fra og fra og fra. Der er simpelthen ikke grundlag for det nu. Desuden - selvom det nok lyder ret opblæst, oplever jeg faktisk ikke, at hverken Venstre eller de Konservative kan lide radikale. I hvert fald ikke Venstre. Det virker faktisk nærmest som om det er en sag for sig at holde radikale så langt væk fra indflydelse som overhovedet muligt.

 

                                                                                           NÆSTE SIDE

TILBAGE

 
(f.1968) landsformand for Det Radikale Venstre 1993-97,  Undervisnings- og kirkeminister 1998-2000, Undervisningsminster 2000-2001, medlem af Folketinget fra 2001

FOTO: Folketinget