ANDET KVARTAL 2003: 18. august 2003

5:5

<  >

ark og ulands

 

 

 

 

KAMMERTONEN: "Hvor mange radikale skal der til at skifte en pære? To - en til at skifte pæren og en til at stå ved siden af og med klar stemme sige: "Dette illustrerer blot behovet for en ny grundlov!"." Hvorfor er det så vigtigt med den principdebat?

MV: Uden principdebat forvitrer principperne. De tyndes ud, de slides, de træder i baggrunden. Vi har brug for en renæssance! Vi har brug for, at det vi står for bliver sagt højt og debatteret, så vi kan gøre os bestræbelsen på at leve efter det. Derfor er det også vigtigt med den europæiske grundtraktat. Derfor er det vigtigt med en dansk og europæisk offentlighed som på en ordentlig måde sætter det grundlæggende til debat for at forny og revitalisere det. Nogen tror desværre, at det er stort og dyrt, men det er en diskussion, som handler om hvordan vores liv leves i hverdagen - på arbejdspladser, i skoler, alle vegne.

 RÆSONS FORSIDE

TILBAGE

   

                                                                               

 
(f.1968) landsformand for Det Radikale Venstre 1993-97,  Undervisnings- og kirkeminister 1998-2000, Undervisningsminster 2000-2001, medlem af Folketinget fra 2001

FOTO: Folketinget