Vidensfestival:lørdag 21. januar 2012

Vidensfestival:
lørdag 21. januar 2012

20.12.2011

.

I 2012 får Danmark en VIDENSFESTIVAL, når en række forfattere, kunstnere, forskere, journalister og andre lørdag d.21. januar mødes i Den Sorte Diamant. Programmet, der strækker sig fra kl.10.00 formiddag til 22.00 aften, vil tælle foredrag, præsentationer, dueller, diskussioner og overraskelser. Bag arrangementet står Nyhedsmagasinet RÆSON i samarbejde med Dansk Magisterforening og Det Kongelige Bibliotek. Der vil være flere end 18 oplægsholdere – og emnemæssigt spænder arrangementet bredt: kultur, kunst, politik, historie, videnskab. Indtægten fra billetsalget går til at drive RÆSON, som er non-profit.


Vidensfestivalen er UDSOLGT

INFORMATIONER til publikum *OPDATERET med PROGRAM for dagen*

PÅ VIDENSFESTIVAL 2012 MEDVIRKER BL.A.:
– Suzanne Brøgger, forfatter
– Peter Øvig Knudsen, forfatter
– Rune Lykkeberg, forfatter, journalist og redaktør
– Kristian Leth, musiker og forfatter
– Per Fly, filminstruktør
– Bo Lidegaard, chefredaktør
– Gunnar Viby Mogensen, cand.polit. og dr.phil., forfatter til bl.a. “Det danske velfærdssamfunds historie”
– Troels C. Petersen, partikelfysiker ved Niels Bohr Instituttet
– Thomas Harder, forfatter
– Uffe Østergaard, professor
– Katherine Richardson, professor, fhv. formand for Klimakommissionen
– Vincent F. Hendricks, professor
– Christoffer Guldbrandsen, filminstruktør
– Lone Frank, videnskabsjournalist
– Lars Bukdahl, digter og anmelder
– Jan Grarup, pressefotograf
– Katrine Wiedemann, instruktør
– Ivar Gjørup, tegner og forfatter
– Hovedordstyrer: Clement Kjersgaard, udgiver af RÆSON

PRAKTISK:
– Hvis du er studerende medlem af DM og har købt billet til fuld pris (før Studierabat-muligheden blev tilføjet) får du selvsagt differencen refunderet – henvend dig til: ordre@raeson.dk
– Samlede ændringer til programmet: Professor Frederik Stjernfelt og filminstruktør Janus Metz har desværre måttet melde afbud til festivalen (6. januar 2012) / senest tilføjet: Kristian Leth og Rune Lykkeberg

PRESSEN OM VIDENSFESTIVALEN:
Politiken 29. juli 2011: “Kloge hoveder til kamp mod intellektuel dovenskab: En ny vidensfestival med store ambitioner og kloge navne på programmet skal gøre os til bedre borgere. Såmænd.” En klogskabsmaraton med filosoffer, forfattere, naturvidenskabsfolk og historikere skal ruske op i Danmarks borgere og skærpe vores interesse for det samfund, vi lever i. Så store er ambitionerne, når København til januar bliver ramme om en 12 timer lang vidensfestival med 25 intellektuelle hovednavne, der fra 10 morgen til 22 aften kaster sig ud i foredrag, dueller og diskussioner. […] Der er plads til 600 deltagere på vidensfestivalen, som bliver arrangeret af nyhedsmagasinet Ræson, Dansk Magisterforening og Det Kongelige Bibliotek. […] Vidensfestivalen finder sted i Den Sorte Diamant i København 21. januar 2012. Ambitionen er, at det bliver en årlig festival, som gerne skal vare flere dage.”

Første udgave af denne artikel offentliggjort 29/7 2011. Festivalen laves i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og DM (Dansk Magisterforening)