Oplev RÆSON live over hele landet

12771619_996994063679775_5427349824573208028_o
RÆSON står hvert år bag et stort og voksende antal arrangementer over hele landet. Her er nogle af de arrangementer, der er på vej:

VIDENSFESTIVAL 2/3 2019. Udsolgt år efter år – 2018-udgaven, der fandt sted i marts, blev udsolgt i november(!) Og lørdag 2. marts finder Vidensfestival sted for ottende gang(!) – men for første gang i Musikkonservatoriets (tidligere Radiohusets) koncertsal. Oplev bl.a.:
– Katrine Wiedemann, teaterinstruktør
– Jesper Tynell, journalist
– Phie Ambo, filminstruktør
– Vincent Hendricks, professor
– Kristina Stoltz, forfatter
– Lone Frank, journalist
– Peter Øvig Knudsen, journalist og forfatter
Billet til hele dagen (10-21): som altid: 495 kr.

RÆSON AFTEN. Vores nye række af fyraftensforedrag og -debatter finder sted på Vartov, lige ved Københavns Rådhus hverdagseftermiddage fra 17-18.30. I løbet af vinteren og foråret 2019 kan du bl.a. opleve:
– Steffen Gram, International korrespondent i DR og vært på radioprogrammet ‘Verden Ifølge Gram’.
– Rasmus Boserup, seniorforsker
– Morten Østergaard, politisk leder af Radikale Venstre, MF og tidl. minister.
– Niels Jespersen, cand.mag. i historie og tidl. tillidsmand.
– Peter Viggo Jakobsen, seniorforsker
– Mikkel Vedby Rasmussen, Professor
– Clement Kjersgaard, udgiver af RÆSON og studievært i Danmarks Radio.
– Løbende suppleres med arrangementer udenfor København
Pris pr. arrangement: 149 kr. / Tre arrangementer: 349 kr. (for studerende og pensionister: 129/329 kr.) Se mere om sæsonprogrammet her

Dertil kommer en række andre arrangementer. Til nogle er der gratis adgang – herunder “Politisk Salon” i Skuespilhuset i København (som vi laver med Det Kongelige Teater), vores løbende arrangementer på DOKK1 i Aarhus, på Frederiksberg Bibliotek og i Politikens Boghal i København. Hver år laver vi weekendarrangementet “Folket og magten” på og med Rødding Højskole. I september 2017 stod vi desuden bag en tre-dages “Demokratifestival” med Frederikshavn Bibliotek.

Desuden laver RÆSON hvert år et stort antal små og store arrangementer på uddannelsesinstitutioner over hele landet. Det gælder alt fra et enkelt foredrag til konferencer over én og to undervisningsdage. I 2017 har vi således stået for større arrangementer på Rysensteen Gymnasium, Silkeborg Gymnasium, Slagelse Gymnasium og Lyngby Gymnasium. For at høre mere om mulighederne for at lave et arrangement med os, kontakt os på: redaktionen@raeson.dk

Tidligere arrangementer:

FOREDRAGSFESTIVAL 24-25/11. 2018 er året, hvor vi lancerer en to-dages festival for idéer baseret i Aarhus. Det foregår 24-25. november i Stakladen, og billetter kan købes både til hele weekenden (lørdag 10-søndag 22) eller til én dag. Oplev bl.a.:
– Tor Nørretranders, forfatter
– Jesper Tynell, Cavlingvindende journalist
– Merete Pryds Helle, forfatter
– Jeanette Varberg, arkæolog
– Anna Libak, debattør
– Clement Kjersgaard, tv-mand, udgiver af RÆSON, tillige initiativtager og ordstyrer på en række af elementerne
Priser: Partoutbillet til hele festivalen koster 875 kr., dagsbillet 495 kr. (dagsbillet til lørdag 24/11, dagsbillet til søndag 25/11)

FREMTIDENS SKOLE. Tirsdag 18/9 kl.16.30-19.00. Hvordan skal fremtidens skole se ud? Er skolereformen ved at blive rullet tilbage – bid for bid, i by efter by? Vil der om 10 år være markant flere privatskoler end i dag? Har politikerne de seneste måneder for alvor indledt et opgør med PISA, karakterræs og konkurrencestat – og er det overhovedet dem, der sætter retningen for uddannelsespolitikken? Hvad er “dannelse” – og hvem skal definere dét? Vi spørger bl.a. undervisningsminister Merete Riisager, formand for Danmarks lærerforening Anders Bondo Christensen, formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup, rektor Stefan Hermann, formand for BUPL Elisa Bergmann og direktør for Nationalmusset Rane Willerslev. Ordstyrer: Udgiver af RÆSON, Clement Kjersgaard. I Dagmarbiografen, Jernbanegade (lige ved Rådhuspladsen). Pris: 249 kr. – se mere her