Iværksætter Michael Møller Larsen i Kommentarserien: Kære Mette Frederiksen: Det pressemøde er en ommer. Vis dig som statsoverhovedet og tag ansvaret på dine skuldre!

Iværksætter Michael Møller Larsen i Kommentarserien: Kære Mette Frederiksen: Det pressemøde er en ommer. Vis dig som statsoverhovedet og tag ansvaret på dine skuldre!

07.03.2020

.


Jeg har aldrig i mit voksne liv oplevet en så uansvarlig beslutning fra en dansk statsminister. Sloganet om at hun vil samle DK kan vi igen skyde til hjørne – et hurtigt kig på diverse kommentarer på fb eller nyhedssider viser en stor kløft mellem mennesker, da vi nu er overladt til at tage en beslutning ud fra en anbefaling som mange ikke forstår.

Kommentar af Michael Møller Larsen

METTE FREDERIKSEN går åbenbart ind for det ultimative demokrati – alle bestemmer selv. Det lægger fredagens pressemøde op til i hvert fald. Forløbet viser tydeligt, at vi har en statsminister som tænker mere på hvilket lys, hun fremstår i, end i at regere landet sikkert igennem en krise. Samtidig er hun bange for at tage beslutninger.

At man i en krisesituation (som hun selv betegner coronavirusudbruddet) kommer med anbefalinger er fuldstændig latterligt. Enten vælger man som landets leder at sætte landet i karantæne eller også beroliger man.

SOM IDA ELMDAL THAGESEN SKRIVER i RÆSON 18.02.2020 har der været et stort problem med misinformation omkring Coronavirus. I går havde Mette Frederiksen muligheden for at skabe ro ved at vælge en af de førnævnte løsningerne. I stedet har hun spredt yderligere panik uden noget at holde fast i for det enkelte individ. I stedet er vi som danskere sat i en situation, hvor vi selv skal vægte for og imod til alle mulige arrangementer, ferier etc. Ikke en fair situation at sætte individer i!

Det er f.eks. beslutninger hvor:
– private familier skal tage stilling til om man skal sige farvel til 50.000 kr. for ens ferie, eller trodse anbefalinger og nyde turen. Så i stedet for at glæde sig til en ferie sidder familier nu med en usikkerhed, samt risikerer kollegaer der kigger skævt til en fordi man overhovedet overvejer at tage afsted
– private virksomheder skal tage stilling til om investeringer på hundredetusinder af kroner skal smides i vasken – fx rejser eller messedeltagelse med det formål at øge eksporten

Beslutninger, der nu skal tages uden at regeringen hjælper. De kommer blot med en opfordring til at vi skal tænke på det store billede og følge deres anbefaling – det store billede, hvor en virus er gjort til en ”dræbermaskine”. Men hvor virkeligheden viser at virussen medfører en dødelighed på ca 3 pct. Direkte sammenlignet med influenza virker Coronavirus endda mild: Sammenlignet med influenza er der nu på verdensplan færre end 3400 døde af Coronavirus, hvor WHO anslår at op mod 650.000 årligt dør af influenza på verdensplan.

Jeg, og mange i min omgangskreds, kan ikke se det store billede – i hvert fald ikke et, der retfærdiggør en statsminister, der pisker en stemning op på et uanstændigt plan uden at sætte en retning.

JEG HAR ALDRIG i mit voksne liv oplevet en så uansvarlig beslutning fra en dansk statsminister. Sloganet om at hun vil ’samle Danmark’ kan vi igen skyde til hjørne – et hurtigt kig på diverse kommentarer på FB eller nyhedssider viser en stor kløft mellem mennesker, da vi nu er overladt til at tage en beslutning ud fra en anbefaling som mange ikke forstår. F.eks. – hvor er det lige man får tallet 1000 (anbefaling om at arrangementer med over 1000 deltagere anbefales aflyst) fra? Jeg så lige et arrangement som havde 960 gæster – derfor meldte de ud at arrangementet blev afholdt. Så opstår kløften: Nogle tilsvinede arrangøren for at gennemføre arrangementet, så de ikke kunne få pengene tilbage. Andre tilsvinede de førstnævnte. Ikke rar læsning!

Hvad er det for en situation regeringen sætter den danske befolkning i? Situationen kræver en ommer – hvor statsministeren sætter sig forrest, tager rattet og styrer os sikkert igennem, og ikke er bange for at tage beslutninger. ■

 

Jeg, og mange i min omgangskreds, kan ikke se det store billede – i hvert fald ikke et, der retfærdiggør en statsminister, der pisker en stemning op på et uanstændigt plan uden at sætte en retning.
_______

 

Michael Møller Larsen (f.1984) er iværksætter og direktør i SweetNorth ApS. ILLUSTRATION: Pressemøde i Statsministeriet, fredag 6. marts 2020 [foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Scanpix]