Lav et arrangement med RÆSON

Lav et arrangement med RÆSON

19.09.2022

.

RÆSON samarbejder med uddannelsesinstitutioner, foreninger, institutioner m.fl. over hele landet om en bred vifte af arrangementer – lige fra et enkelt foredrag til konferencer over flere dage.

Hvert år står vi bag “Vidensfestival” og foredragsserien “RÆSON Aften”, konferencedage med Rysensteen og Silkeborg Gymnasium (to af landets største), Grundlovsdag på Testrup Højskole (udsolgt i 2022) og konferencen “Folket og magten” på Rødding Højskole (udsolgt i 2022). Vi laver desuden et væld af andre arrangementer, der altid planlægges gennem en tæt dialog, så vi kan skræddersy både form og indhold til de givne rammer.

Blandt de seneste arrangementer er den nye årlige Demokratidag på Hasseris Gymnasium i Aalborg, der fandt sted mandag 19. september med bl.a. kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og partilederne Morten Messerschmidt (DF) og Marianne Karlsmose (KD) og et klassisk vælgermøde 29/9 på Ribe Katedralskole med bl.a. Pernille Vermund (formand, NB), Peter Kofod (næstformand, DF) og Henrik Dahl (MF, LA) – se reportagen fra TVSyds nyhedsudsendelse og læs reportagen i JyskeVestkysten: Seks politikere kæmpede om de unges gunst: Et emne kom til at fylde overraskende meget (20/9). Begge steder med Clement Kjersgaard som ordstyrer.

Kontakt os med en forespørgsel – eller for at få tilsendt en oversigt over mulighederne: Skriv til redaktionen@raeson.dkTidligere eksempler på arrangementer lavet i samarbejde med uddannelsesinstitutioner:
__________________________________


GLOBAL CITIZENSHIPDAG FOR DE STUDERENDE PÅ RYSENSTEEN
– Heldagskonference
– Varighed: 4,5 timer
– Arrangør: Rysensteen Gymnasium og RÆSON

Hvert år er RÆSON med, når Rysensteen Gymnasium samler sine elever – op mod 1.000 – i en af DGI-Byens største haller i hjertet af København. Som en del af gymnasiets Global Citizenship-program samler vi hvert år eksperter og politikere på scenen for at diskutere en række spørgsmål med global rækkevidde. Tidligere medvirkende bl.a. Mogens Lykketoft, Martin Lidegaard, Pelle Dragsted og Søren Pind.


__________________________________


POLITIK OG MEDIER
9. MARTS 2015
– Heldagskonference for alle handelsgymnasiets elever
– Varighed: 7 timer
– Arrangør: RÆSON og Svendborg Handelsgymnasium

7-timers temadag indledt af foredrag samt sprøgsmål-og-svar ved Clement Kjersgaard (08-10), derefter paneldebat med tre politikere: Merethe Riisager (LA), Trine Bramsen (S) og Annette Vilhelmsen (SF) (10.45-12) og endelig oplæg fra og diskussion med pressechef Søren Søndergaard (DF), chefredaktør Poul Madsen (EB) samt journalisten Kasper Kildegaard (Berlingske) (13-15). Læs reportagen på MitFyn.dk: Kjersgaard opfordrede til at tænke selv (9/3 2015)

__________________________________


POLITIK I VERDEN
20+23. FEBRUAR 2015
– 2-dages-konference for gymnasiets elever
– Varighed: 3 timer (fredag 12-15) + 4 timer (mandag 8-12)
– Arrangør: RÆSON og Silkeborg Gymnasium

Med bl.a. Stine Bosse, Camilla Tenna Nørup Sørensen, Troels Boldt Rømer og Clement Kjersgaard.

__________________________________


DEMOKRATIDAG PÅ RIBE KATEDRALSKOLE
24. OKTOBER 2014
– Heldagskonference for alle gymnasiets elever
– Varighed: 4 timer
– Arrangør: RÆSON og Ribe Katedralskole

Fredag d.24/10 stod RÆSON og Ribe Katedralskole for første gang sammen bag en Demokratidag fra kl.9.45-14, bygget op i 4 punkter. Først mødtes Kristian Jensen (næstformand, V) og Troels Ravn (MF, S) i en duel, der var nøje struktureret af en række spørgsmål, som klasserne havde forberedt i ugerne op til dagen. Duellen foregik over 2 x 45 minutter med Clement Kjersgaard som ordstyrer. Derefter blev Kristian Jensen interviewet af Clement Kjersgaard om fremtiden for Venstre og om det forestående folketingsvalg. Efter 30 minutters frokostpause var Clement alene på scenen, hvor han holdt foredrag om verdenssituationen nu – med god tid til elevernes spørgsmål, der handlede om alt fra USA’s Mellemøstpolitk til Kinas udfordringer. Dagens sidste punkt var et foredrag: Hvem snyder vælgerne? spurgte Asmus Leth Olsen og Frederik Hjorth, der er mændene bag bogen “Poligak”, og begge ph.d.-studerende ved Københavns Universitet.

På Ribe.nu skrev de: “Intens debat i dag på Ribe Katedralskole. Med Clement Kjærsgaard som ordstyrer, og en sal med særdeles engagerede og spørgelystne elever, dystede Kristian Jensen (V) og Troels Ravn (S) i en politisk debat omhandlende, SU, social ulighed, Danmarks forhold til USA, asylpolitik, islamistiske krigere, landdistriktsudfordringer og meget mere” [se omtalen her].
__________________________________

Kontakt os for en oversigt over mulighederne – skriv til redaktionen@raeson.dk

ILLUSTRATION: Framegrab fra TV-Syd september 2022 [Foto: TV-Syd]