Ukraine morgenbrief 22. juni: Rusland knytter næven efter litauensk blokade ved Kaliningrad

22.06.2022


RÆSONs Ukraine morgenbrief udkommer hver mandag, onsdag og fredag med et overblik over de vigtigste begivenheder det seneste døgn under invasionen af Ukraine.

Det er onsdag den 22. juni, dagene bliver igen kortere, og her er den seneste briefing fra krigen i Ukraine. I dag handler det om en krise mellem Rusland, EU og Litauen, der risikerer at eskalere, men først skal vi se på seneste nyt fra slagmarken, hvor der er sket væsentlige udviklinger. 

Russerne har kontrol over næsten hele Luhansk. De russiske styrker presser mere og mere på ved byerne Severedonetsk og Lysychansk, hvor situationen ifølge ukrainerne selv er meget vanskelig. Guvernøren i Luhansk, Serhiy Haidai, fortæller, at russerne har fået et mindre gennembrud, bevæger sig fremad og nu kun er 7 kilometer fra Lysychansk. Det sker, efter de har indtaget mindre landsbyer som et led i en stor offensiv i området, russerne har igangsat i denne uge. Hvis det lykkes for russerne at indtage både Severedontsk og Lysychansk, vil det betyde, at de har kontrol med næsten hele regionen Luhansk, og det kan være i deres interesse, at opnå det militære mål, inden topmøder i både EU, NATO og G7, der starter torsdag i denne uge. Det skriver The Guardian


For at læse hele artiklen kan du købe adgang her.

Login