Andreas Forsby i RÆSONs nye podcast: Kina har brug for et godt forhold til Vesten

29.04.2023


RÆSON Spørger er vores nye podcastserie, der stiller tidens store spørgsmål til dem, der ved mest. Dette er episode to med Andreas Bøje Forsby, seniorforsker på DIIS, under temaet: Hvordan gik det så galt mellem Kina og USA? Og har kineserne mere brug for Vesten end omvendt?

Lyt til podcasten her, på SoundCloud eller på din foretrukne streamingtjeneste.Læs også Andreas Bøje Forsbys artikel i det seneste nummer af RÆSON: Er Kina klar til at indtage rollen som USA’s førsteudfordrer?Til seriens hjemmeside – med links til alle afsnit samlet ét stedAndreas Bøje Forsby (f. 1974) er forsker, ph.d. og postdoc ved Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS) ved Københavns Universitet. Han beskæftiger sig primært med Kinas opstigning, forholdet mellem USA og Kina samt asiatiske sikkerhedsdynamikker, herunder på den koreanske halvø samt i Det Syd- og Østkinesiske Hav.

ILLUSTRATION: Beijing, 6. april 2023: Emmanuel Macron under et forretningsmøde med Xi Jinping som en del af den franske præsidents omdiskuterede diplomatiske besøg til Kina [FOTO: Blondet Eliot/Abaca/Ritzau Scanpix]