Ny podcast: RÆSON Spørger

Ny podcast: RÆSON Spørger

01.05.2023

.

RÆSONs nye, ugentlige podcast stiller tidens store spørgsmål til dem, der ved mest.

Denne podcast er udenfor betalingsmuren og frit tilgængelige på alle relevante platforme. For at få adgang til alt RÆSONs materiale, skal man tegne abonnement: 12 måneders abonnement (inklusiv de fire trykte numre og nye betalingsartikler på sitet hver uge) koster blot 250 kr./200 for studerende og pensionister.

Lyt til podcasten her, på SoundCloud eller på din foretrukne streamingtjeneste.

Episode 1: Peter Viggo Jakobsen (mandag 24. april 2023)
Peter Viggo Jakobsen (f. 1966) er lektor ved Forsvarsakademiet, og professor (deltid) ved Center for War Studies, Syddansk Universitet. Han har en kandidat og en ph.d.-grad. i international politik fra Aarhus Universitet.



Episode 2: Andreas Bøje Forsby (lørdag 29. april 2023)
Andreas Bøje Forsby (f. 1974) er seniorforsker på Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og gæsteforsker på Nordisk Institut for Asienstudier (NIAS). Han beskæftiger sig primært med kinesisk udenrigs- og sikkerhedspolitik, Danmark-Kina-forholdet, stormagtsrivaliseringen mellem USA og Kina, de geostrategiske udviklingstendenser i Indo-Pacific-regionen, territorialstridigheder i Det Sydkinesiske Hav samt Taiwan-konflikten.



Episode 3: Andreas Steno Larsen (mandag 1. maj 2023)
Andreas Steno Larsen (f. 1989) er økonom og finansanalytiker samt stifter og ledende partner i Steno Research. Han skriver desuden om økonomi i Fri Værdi for Frihedsbrevet og har tidligere været global chefanalytiker og -strateg hos Nordea Markets.



Episode 4: Alberte Bové Rud (onsdag 10. maj 2023)
Alberte Bové Rud (f. 1994) er ph.d.-studerende ved Dansk Institut for Internationale Studier og ved Idehistorie på Aarhus Universitet. Hun forsker i bl.a. politisk iscenesættelse, demokratikritik og populisme med særligt fokus på den moderne italienske højrefløj.



Episode 5: Therese Moreau (tirsdag 16. maj 2023)
Therese Moreau er journalist ved techmediet Version2, hvor hun dækker AI, data og tech. Hun er uddannet data scientist fra IT-Universitet i København og har tidl. arbejdet som dataanalytiker ved Zetland og Politiken.



Episode 6: Ditte Marie Brasso Sørensen (fredag 26. maj 2023)
Ditte Maria Brasso Sørensen er chefanalytiker i Tænketanken Europa. Hun har en PhD. i statskundskab fra Københavns Universitet og har arbejdet professionelt med EU i mange år – både som konsulent for offentlige institutioner, universiteter og private virksomheder. Hun skriver desuden for Dagbladet Information.

Om hvordan Europa spiller ind i Danmarks nye udenrigsstrategi, og om et nyt og forandret EU kan håndtere tidens kriser?



Episode 7: Jakob Lindgaard (onsdag 7. juni 2023)
Jakob Lindgaard (f. 1971) er forsker i tyrkiske og kurdiske forhold ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Han fokuserer særligt på betydningen af den tyrkiske forsvarsindustri for udviklingen af Tyrkiets udenrigs og sikkerhedspolitik.



Episode 8: Trine Villumsen Berling (fredag 23. juni 2023)
Trine Villumsen Berling er ph.d. og enhedsleder for forskningsenheden Global Security and Worldviews samt seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS). Hun forsker i krydsfeltet mellem energipolitik og sikkerhedspolitik i Østersøregionen og Europa.



Episode 9: Anders Puck Nielsen (17. august 2023)
Anders Puck Nielsen (f. 1979) er militæranalytiker ved Forsvarsakademiet. Han er søofficer og sprogofficer i russisk, og hans forskningsområder omfatter Ruslands militær. Desuden har han en YouTube-kanal om militære emner og er vært på Krigskunst Podcast.



Episode 10: Lily Salloum Lindegaard (15. september 2023)
Lily Salloum Lindegaard (f. 1988) er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier. Hun har en Ph.d. i Udviklingsstudier fra Københavns Universitet og forsker i klimaforandring og respons fra internationalt til lokalt plan. Hendes forskning har særligt fokus på klimatilpasning, klimafinans og klimamigration.