Geopol med Mikkel Vedby og Lars Struwe: Tyskland kan stadig ikke finde sin plads i den nye verden

24.03.2024


I RÆSONs nye podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer.

Geopolitik handler om, hvordan statsledere, virksomheder og helt almindelige mennesker forholder sig til de begrænsninger og muligheder, som fordelingen af magt og – afmagt – over hele kloden giver.

I denne udgave af Geopol taler Mikkel Vedby og Lars Struwe om, hvordan vi to år inde i krigen skal forstå Tysklands position i Ukraine.



Find Geopol på Soundcloud, Spotify og Apple Music.

Tidligere episoder:

#1 Sverige kan blive den nordiske stemme i NATO (Klik her for at lytte)
#2: Nu skal Danmarks forsvar gøres klar til en ny virkelighed (Klik her for at lytte)
#3: Vil Europa betale for Ukrainekrigen? (Klik her for at lytte)
#4: USA’s svaghed udstilles i Det Røde Hav (Klik her for at lytte)



Mikkel Vedby Rasmussen (f. 1973) er professor i statskundskab på Københavns Universitet. Han er bestyrelses- leder i INVI – Institut for vilde problemer. I 2014-15 var han leder af Forsvarsministeriets Udviklingssekretariat. Han er tidligere leder af Center for Militære Studier ved Københavns Universitet og Dansk Institut for Militære Studier. Udgav sidste år ‚Tilbage til krigen: Danmark i en ny sikkerhedsorden’ på RÆSONs forlag.

Lars Bangert Struwe (f. 1968) er generalsekretær i den sikkerhedspolitiske tænketank Atlantsammenslutningen. Han er ph.d. og har bl.a. været forsker og fungerende kontorchef i Forsvarsministeriet.

ILLUSTRATION: Eget pressefoto (FOTO: Tommy Frost for RÆSON)