Mellemøstens Nye Verden: Få bogen med posten inden den officielle udgivelse

Mellemøstens Nye Verden: Få bogen med posten inden den officielle udgivelse

04.10.2013

.

Vil det “arabiske forår” vende tilbage? Er USA under Obama ved at overlade denne del af verden til sig selv? Hvem er venner og fjender med hinanden nu? Mellemøsten er under uset hastig forandring, og udenfor regionen må politikere og iagttagere indstille sig på et fundamentalt forandret landskab. Sådan er budskabet i den nye bog, som udkommer fredag d.1. november på RÆSONs Forlag.

2013 har været et historisk år i og omkring Mellemøsten. I Syrien kæmper Assad-styret og oprørerne videre i den krig, der har passeret 100.000 dræbte. I Egypten afsatte landets magtfulde militær Præsident Morsi. I Mali gik Frankrig i krig mod et oprør i nord. I Irak: ny vold og uro, i Tyrkiet: vedholdende demonstrationer, i Afghanistan: en fuldstændig uafklaret fremtid efter mere end 10 års krig.

“Vi inkluderer Pakistan, Mali og Tyrkiet i en bog om Mellemøsten, fordi det er tydeligere end nogensinde, at vores vante definition af regionen er ved at løbe tør for mening”, siger Clement Kjersgaard, der er udgiver af RÆSON og en af bogens to redaktører. “Uge for uge og kvartal for kvartal følger RÆSON Mellemøsten i artikler og interviews, men vi besluttede tidligere i år at supplere dækningen med denne bog, der samler en række helt nye, principielle analyser til et større overblik”. Han tilføjer: “Dengang kunne vi ikke ane, præcis HVOR dramatisk 2013 ville komme til at forme sig”.

Bogens forfatterliste tæller 14 danske eksperter, bl.a. Lars Erslev Andersen, Helle Malmvig, Mona Sheikh, Rasmus Alenius Boserup, Leila Stockmarr og Poyâ Pakzâd. Som med RÆSONs andre bøger har denne en meget kort produktionstid: Redaktionen blev afsluttet 30/9 og bogen er på gaden 1/11.

Køber du “Mellemøstens Nye Verden” (256 sider, 249 kr.) direkte fra RÆSON på nettet, vil du modtage den med posten inden den officielle udgivelse – og porto og ekspedition er gratis.

Køb bogen direkte fra RÆSON på nettet og modtag den med posten inden udgivelsen: 249 kr. inklusiv porto og ekspedition.