Nyhedsperspektiv: Yemen. Saudi-Arabien har sluttet sig til USA’s angreb på Al-Qaida, skriver The Times

Nyhedsperspektiv: Yemen. Saudi-Arabien har sluttet sig til USA’s angreb på Al-Qaida, skriver The Times

04.01.2013

.

NYHEDSPERSPEKTIV. Saudi-Arabien har i al stilhed sluttet til USA’s krig mod Al-Qaida i Yemen, skriver The Times idag. Saudiske kampfly supplerer ifølge avisen USA’s droneangreb på mistænkte terrorister. The Times mener, at Yemen-kampagnen understreger hvordan USA er ifærd med at skrinlægge muligheden for at tilfangetage terrorister for i stedet at likvidere dem på stedet. I 2012 oversteg antallet af hemmelige luftangreb i Yemen antallet i Pakistan. Se artiklen: Saudi jets join America’s secret war in Yemen (4/1 2013).

RELEVANTE RÆSON-ARTIKLER:

Lars Erslev Andersen (21/12 2012):
Obamas dronekrig knækker Al-Qaida men undergraver folkeretten

Med målrettede specialoperationer og droneangreb har USA efter 10 års fejlslagen krig mod terror endelig knækket al-Qaida. Men de effektive midler befinder sig i en juridisk gråzone, hvor den amerikanske præsident reelt risikerer at dømme uskyldige til døden uden rettergang.

Qandeel Siddique (17/08 2012):
Kommentar: Droner er ikke løsningen i Pakistan

Meget tyder på, at USA’s droneangreb mod militante ekstremister i Pakistans stammeområder gavner grupperne, mere end de skader dem, fordi de gør det nemmere for dem at rekruttere nye medlemmer. Fokus bør flyttes til ekstremismens sociale og økonomiske rødder.

Martin Ledstrup (22/09 2011):
Yemen: Et korthus, der snart falder sammen

Yemen er en konstellation af simultant sammenfaldende kriser, der knytter sig til politik, geografi, økonomi og manglende resurser. Landet er ikke i sit forår, men i sit efterår: staten såvel som yemenitterne er bankerot, og aldrig før har det forenede Yemen været så fragmenteret som nu.


MØDE: Præsident Obama lytter til forsvarsminister Leon Panetta 28/11 2012 [foto: Det Hvide Hus]