Kristian Thulesen Dahl: Kære Stine Bosse, din verdensfjerne politiske korrekthed hører fortiden til. Kom nu med os andre ind i virkeligheden

Kristian Thulesen Dahl: Kære Stine Bosse, din verdensfjerne politiske korrekthed hører fortiden til. Kom nu med os andre ind i virkeligheden

28.02.2020

.


Stine Bosses ønske og budskab er klart: Man skal ikke samarbejde med partier som AfD, Sverigedemokraterne og DF. Men den tid er forbi. 90’erne har ringet, og de vil have deres verdensfjerne politiske korrekthed tilbage. For i virkelighedens verden har vi ikke noget at bruge den til.

Kommentar af Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti

DER FLYDER EN længselsfuld, nostalgisk understrøm gennem Stine Bosses indlæg i RÆSON 10. februar med titlen ”Ingen i Tyskland vil lægge navn til et samarbejde med AfD. Det er bekymrende, at det samme ikke gør sig gældende for Dansk Folkeparti”.

En nostalgisk længsel efter de ”gode, gamle dage” i 90’erne, da Dansk Folkeparti ikke var ”stuerene”, og enhver kritik af landets indvandringspolitiske kurs kunne slås ned med beskyldninger om, at afsenderen måtte være racist. Hvis alt andet svigtede, kunne man altid smide den ultimative trumf: Nazikortet. Så var enhver debat slået ned og pakket væk.

Det var på mange måder lettere at være Stine Bosse dengang, før verden gik af lave, og udviklingen endegyldigt løb fra hende. Nu må hun affinde sig med, at der herhjemme – i hvert fald i retorikken – er bred enighed på Christiansborg om nødvendigheden af en stram udlændingepolitik. Ja, man får næsten det indtryk, at ikke engang Enhedslisten ønsker sig tilbage til tiden før 2001.

 

I mange europæiske lande har partier, der er kritiske over for den massive ikke-vestlige indvandring, der igennem årtier har præget udviklingen i Europa, opnået anseelig fremgang – og mange steder også reel politisk indflydelse
_______

 

OGSÅ UDEN FOR DANMARK har tingenes tilstand ændret sig markant: I mange europæiske lande har partier, der er kritiske over for den massive ikke-vestlige indvandring, der igennem årtier har præget udviklingen i Europa, opnået anseelig fremgang – og mange steder også reel politisk indflydelse.

Brexit, der af Bosse opfattes som et nederdrægtigt angreb på hendes elskede EU, skyldtes bl.a. et ønske i den britiske befolkning om at tage kontrollen med, hvem der har adgang til at opholde sig i deres land, tilbage. Et fuldt forståeligt og legitimt ønske. Men jeg forestiller mig, at Bosse og ligesindede snarere ser det som udtryk for, at de europæiske befolkninger bør spørges til råds så lidt som muligt, og at væsentlige beslutninger i stedet overlades til de ”mere kompetente” myndigheder i EU.

MEN DEN GÅR IKKE længere. Mange mennesker vil ikke længere spille med – de vil ikke længere acceptere indvandringens negative omkostninger. Derfor er Bosse og hendes ligesindede overladt til at længes efter de gode gamle dage og bevæge sig længere og længere ud på konspirationsteoriernes overdrev, når en ellers ”uforståelig” udvikling skal forklares. Man skal ikke have fulgt Stine Bosses Twitter-profil længe, før man får det indtryk, at skumle russere eller en gusten international sammensværgelse på den yderste højrefløj står bag alt det, hun ikke kan lide.

Midt i al elendigheden er der dog enkelte redningskranse i det stigende nationalkonservative hav, som Bosse kan klamre sig til: I Sverige nægter et stort politisk flertal stadig hårdnakket at samarbejde med Sverigedemokraterne, selvom Moderaterne vist er ved at bløde op, i lyset af at SD i flere målinger står til at blive landets største parti.

 

Det glæder i stedet Bosse, når kansler Merkel kræver omvalg i den tyske delstat Thüringen, hvor man havde formastet sig til at vælge en ministerpræsident med stemmer fra AfD. Føj da. Hvis vælgerne og de lokale politikere vælger ”forkert”, må det naturligvis laves om
_______

 

Kansler Merkel i Tyskland er et andet fyrtårn på Europas politiske hav, som Bosse fortsat kan navigere efter. Skidt med, at Merkels asylpolitiske ”Wir schaffen das”-kurs var ved at styre det europæiske skib lige lukt mod afgrunden. Det glæder i stedet Bosse, når kansler Merkel kræver omvalg i den tyske delstat Thüringen, hvor man havde formastet sig til at vælge en ministerpræsident med stemmer fra AfD. Føj da. Hvis vælgerne og de lokale politikere vælger ”forkert”, må det naturligvis laves om.

OG HER AKTIVERER Bosse så det gode gamle nazikort. AfD – særligt i Thüringen – er så tæt på nynazisme, som man overhovedet kan komme, må man forstå på hendes indlæg. Bosse svinger den brede pensel, så DF pludselig fremstår ”forbrødret i holdning med disse ekstreme højrekræfter”. Hun fortsætter: ”Vi må og skal udfordre Dansk Folkeparti”. Og således er ringen til de glade 90’ere sluttet. De er nazister alle sammen, er de! Og Bosses budskab er klart: Man skal ikke samarbejde med AfD. Ikke samarbejde med Sverigedemokraterne. Og ikke samarbejde med Dansk Folkeparti.

Så skidt med, at DF har været støtteparti for borgerlige regeringer i langt størstedelen af de sidste to årtier. Og skidt med, at et stort flertal af danskerne ønsker en stram udlændingepolitik, og det nu er mainstream politik på Christiansborg.

Men, Stine Bosse, den tid er forbi. 90’erne har ringet. De vil have deres verdensfjerne politiske korrekthed tilbage. For i virkelighedens verden har vi ikke noget at bruge den til. ■

 

Så skidt med, at DF har været støtteparti for borgerlige regeringer i langt størstedelen af de sidste to årtier. Og skidt med, at et stort flertal af danskerne ønsker en stram udlændingepolitik, og det nu er mainstream politik på Christiansborg
_______

 Kristian Thulesen Dahl (f. 1969) er formand for Dansk Folkeparti. FOTO: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix