På vej: Latinamerika Nu

På vej: Latinamerika Nu

20.10.2020

.

NYT FRA RÆSON: I foråret 2021 udgiver RÆSON bogen “Latinamerika Nu”. Det er målsætningen at tilføre det danske bogmarked en antologi, der dels giver et helt aktuelt overblik over en række lande i regionen, dels tjener som en samlet introduktion til kontinentets moderne historie. Hvert kapitel vil indeholde både et aktuelt og historisk rids over én af nationerne, foruden en række tematiske nedslag (om fx økonomi, demokratiets tilstand, sociale og kulturelle forhold, klima og fattigdom).

“I de første årtier af det 21. århundrede har Latinamerika set både demokratiske, sociale og økonomiske fremskridt – men det er alt sammen i opbrud. Coronapandemien har ramt kontinentet hårdt med store menneskelige omkostninger – og har forværret de demokratiske og økonomiske kriser på kontinentet” siger Kolling. Hun tilføjer: “Antologien vil vise omfanget og kompleksitet af disse omvæltninger – i en del af verden, der alt for ofte bliver overset i den danske nyhedsstrøm”.

Kolling er forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier og er fast bidragyder til RÆSON-bogen “Verdens Magter”. Hun redigerer Latinamerika Nu sammen med Clement Kjersgaard, der er udgiver af RÆSON.

Bogen vil blive gennemgribende opdateret med cirka 4 års mellemrum. Den indgår i RÆSONs landeserie, der dermed kommer til at tælle foreløbig tre titler: VERDENS MAGTER (der udkom første gang i 2014, senest i 2017 og udgives igen i 2021) samt MELLEMØSTEN NU (hvis førsteudgave udkom i december 2019).

Køber man bogen direkte fra RÆSONs Webbutik er prisen 349 kr. inkl. porto og ekspedition.

Forfatterholdet tæller:
Helene Risør, PUC Santiago, Chile
Helle Munk Ravnborg, DIIS
Stine Krøijer, KU
Helene Balslev Clausen, AAU
Karsten Pærregaard, Gotheborg Universitet
Maria Elena Ansotegui Martinez, KU
Endel Pernia, (tidl. lektor) UNEARTE-Caracas, Venezuela
Line Jespersgaard Jakobsen, DIIS/RUC
Óscar Garcia Agustin, AAU
Julie Wetterslev, European University Institute
Jan Gustafsson, KU
Nina Lendal
Vladimir Douglas Pacheco Cueva, AU
Marie Kolling, DIIS

ILLUSTRATION: Buenos Aires: Demonstration mod regeringens foreslåede reform af retssystemet, 27. august 2020 [foto: Roberto Almeida Aveledo/Zuma/Ritzau Scanpix]