Thomas Rohden: Vi har som nation ydet større bidrag end modstand til Kommunistpartiets forbrydelser mod Kinas muslimske befolkning   

Thomas Rohden: Vi har som nation ydet større bidrag end modstand til Kommunistpartiets forbrydelser mod Kinas muslimske befolkning  

20.10.2020

.Alt imens Jeppe Kofod den ene dag proklamerer, at Danmark skal føre en værdibaseret udenrigspolitik, og han den anden dag kæmper for de varme forbindelser til Beijing, så fortsætter den største religiøse internering og forfølgelse, verden har set siden Anden Verdenskrig. Kinas nyttige idioter gemmer sig ofte bag en tyndslidt retorik om, at Danmark jo er et lille land, men vi står med et direkte ansvar for at videreudvikle viden, der på den mest sofistikerede vis skal bringe et helt folkeslag i knæ.

Kommentar af Thomas Rohden, formand for Dansk Kina-Kritisk Selskab

PÅ EN TOGPERRON i den vestlige kinesiske provins, Xinjiang, sidder der flere rækker af voksne mænd på jorden. De er alle blevet kronraget, bagbundet og iført samme genkendelige dragter. Gruppe efter gruppe føres de af fangevogtere fra toget og mod deres nye hjem, der består af barakker indhegnet af høje pigtrådsnet og vagttårne.

Det ligner noget, vi alle har set før i et af verdenshistoriens mørkeste kapitler. Og dykker man ned i, hvad der faktisk sker i den kinesiske Xinjiang provins, bliver lighederne kun mere slående, med det Tredje Riges koncentrationslejre. For de kronragede mænd lider under en kulturel og religiøs udryddelsesstrategi, som regimet i Beijing i disse år kører benhårdt mod de muslimske uighurere.

Det estimeres, at 1 million uighurere i dag opholder sig i såkaldte ”genopdragelseslejre”, hvor den kinesiske stat påstår, at de lærer færdigheder som håndarbejde og kinesisk sprog. Sandheden er dog, at disse lejre er propagandistiske fangelejre, hvor de indsatte tvinges til at hylde Kommunistpartiet, alt imens deres menneskelige selvværd nedbrydes af psykisk terror og tortur.

 

Mens det kinesiske regime tidligere benægtede eksistensen af disse koncentrationslejre, har præsident Xi Jinping nu offentlig fortalt, om den store succes regimet har haft med at arbejde for etniske ensretning i Xinjiangs ”genopdragelseslejre”
_______

 

FLERE TIDLIGERE FANGER har fortalt, hvordan de under deres ophold i de såkaldte genopdragelseslejre, har oplevet at få elektrisk stød, blevet udsultede som straf, set medicinske eksperimenter foretaget på fanger og bevidnet massevoldtægter. Skulle kvinderne være gået hen og blevet gravide under disse voldtægter, iværksatte de selvsamme voldtægtsfanger en tvungen abort.

Mens det kinesiske regime tidligere benægtede eksistensen af disse koncentrationslejre, har præsident Xi Jinping nu offentlig fortalt, om den store succes regimet har haft med at arbejde for etniske ensretning i Xinjiangs ”genopdragelseslejre”. Her ser den store leder med begejstring på, hvordan forfølgelsen af muslimer, langsomt udvisker uighurernes kultur.

Kommunistpartiets store indsats ses også tydeligt i antallet af koncentrationslejre. I løbet af de seneste tre år estimeres det, at der er bygget 380 nye lejre i Xinjiang provinsen. Og mens regimet påstår, at alle lejrenes beboere er der frivilligt, så peger vagttårnene og de høje piktrådsbelagte mure på en anden historie.

 

Mens regimet påstår, at alle lejrenes beboere er der frivilligt, så peger vagttårnene og de høje piktrådsbelagte mure på en anden historie
_______

 

BLANDT DE UIGHURER der udadtil har formået at skjule deres religiøse og kulturelle arv, og derfor ikke er endt i de kinesiske fangelejre, er undertrykkelsen fra det kinesiske regime stadig en konstant trussel. Hele regionen er stærkt overvåget, og det kræver konstante registreringer at bevæge sig rundt i byerne som uighur i Xinjiang.

Selv kvindernes fertilitet bliver af regimet overvåget ned til mindste detalje. For som en del af det kulturelle massemord, er det Beijings ønske at udvande den oprindelige uighur-befolkningen over tid. Dette gøres bedst ved at sikre massiv indvandring fra mandarintalende hankinesere og lave fødselsrater blandt uighur kvinderne.

Denne etniske udskiftning er i høj grad ved at lykkes. Uighur kvindernes fertilitet er faldet drastisk, efter det blev en gængs politik at sende kvinder med mere end to børn en tur i genopdragelseslejr. For de kvinder der ikke selv sørgede for at holde fødselstallet under to, er der udover udsigten til en tur i genopdragelseslejer, ligeledes indført et velorganiseret tvangssterilisationsprogram

Andre kvinder blev en del af det såkaldte ”Slå jer Sammen Og Bliv En Familie Program”, hvor en kinesisk mand udvalgt af staten, flytter ind og overnatter i uighur kvindens seng, alt imens hendes mand er i fangelejre eller udfører tvangsarbejde. Kommunistpartiets gavmildhed sikrer i denne sammenhæng, at den kinesiske mand modtager en økonomisk kompensation, for at deltage i dette systemiske voldtægtsprogram.

 

Det synes at være regeringens analyse, at der ingen grund er til at lade en million mennesker i koncentrationslejre spænde ben for pandadiplomati og pølseeksport
_______

 

DISSE FORBRYDELSER MOD menneskeheden har dog ikke fået den danske regering op af stolen. Jeppe Kofod har uden slinger i kursen videreført Anders Samuelsens udenrigspolitiske strategi, hvor man siger så lidt som muligt for at tjene så meget som muligt. For det er åbenbart vigtigere at bevare det gode strategiske samarbejde med kineserne, end at stå op for menneskerettigheder.

Det synes at være regeringens analyse, at der ingen grund er til at lade en million mennesker i koncentrationslejre spænde ben for pandadiplomati og pølseeksport. Ligesom det der med ligestilling vidst nok er noget, Danmark primært kæmper for i Afrika og Mellemøsten, mens det systematiske og statsfinansierede voldtægtsprogram i Xinjiang helst ikke skal nævnes.

For alt imens Jeppe Kofod den ene dag proklamerer, at Danmark skal føre en værdibaseret udenrigspolitik, og han den anden dag kæmper for de varme forbindelser til Beijing, så fortsætter den største religiøse internering og forfølgelse, verden har set siden Anden Verdenskrig. Det bevidner klart, at ikke kun regeringen, men også den brede politiske stand i Danmark, ikke har lært lektien af alt den ondskab, historien har vist os.

 

Danmark står med et direkte ansvar for at videreudvikle viden, der på den mest sofistikerede vis skal bringe et helt folkeslag i knæ
_______

 

KINAS NYTTIGE IDIOTER gemmer sig ofte bag en tyndslidt retorik om, at Danmark jo er et lille land, der ikke rigtigt kan gøre til eller fra. Men lille størrelse kan aldrig være et godt argument for en lille moral. Særligt ikke for Danmark, der har flere aktier i Xinjiang provinsen, end hvad der kan forsvares.

For når Københavns Universitet for danske skattekroner kan udføre genforskning af uighurer, i et partnerskab med Xinjiang-provinsens universitet og politistyrke, så har vi i Danmark placeret os et sted, hvor vi ikke længere kan trække på skuldrene og påtage os en rolle som en neutral lilleputstat. Danmark står med et direkte ansvar for at videreudvikle viden, der på den mest sofistikerede vis skal bringe et helt folkeslag i knæ.

Derfor er det også tydeligt, at vi har som nation ydet større bidrag end modstand til Kommunistpartiet forbrydelser mod Kinas muslimske befolkning. Og udover de ceremonielle stammedanse i FN, kan vi reelt ikke påstå at have gjort noget som helst positivt i denne sag.

Hvis ikke vi vil ende med at stå på den helt forkerte side, i det der bliver et af det 21. århundredes mørkeste kapitler, så er det på tide at Danmark bliver en aktiv del af kampen mod det, der er det mest organiserede overgreb mod mennesker, verden har set i dette årtusinde. ■

 

Udover de ceremonielle stammedanse i FN, kan vi reelt ikke påstå at have gjort noget som helst positivt i denne sag
_______

 
Thomas Rohden [f. 1996] er formand for Dansk Kina-Kritisk Selskab og aktiv i Det Radikale Venstre. Til hverdag studerer han statskundskab på Københavns Universitet og arbejder med politiskinteressevaretagelse og lobbyisme i det private. ILLUSTRATION: Xi Jinping i Beijing, september 2017 [Foto: Yao Dawei/Polfoto]