Vælgermøde 19/9: Halsboe-Jørgensen, Messerschmidt, Villadsen, Olsen Dyhr og Karlsmose

Vælgermøde 19/9: Halsboe-Jørgensen, Messerschmidt, Villadsen, Olsen Dyhr og Karlsmose

14.09.2022

.
VÆLGERMØDE: Fire partiledere – Pia Olsen Dyhr, Morten Messerschmidt, Mai Villadsen og Marianne Karlsmose, KD-politiker – og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen er på scenen, når Musikkens Hus i Aalborg og Ræson på mandag 15-17 indbyder til vælgermøde med god tid til spørgsmål – og gratis adgang.

Efter nogle dramatiske år venter et historisk folketingsvalg. Musikkens Hus i Aalborg og RÆSON samler fire partiledere og kulturministeren til et klassisk vælgermøde – med god tid til spørgsmål fra salen:

– Morten Messerschmidt (fmd. DF)
– Pia Olsen Dyhr (fmd. SF)
– Mai Villadsen (politisk leder, EL)
– Marianne Karlsmose (fmd, KD)
– Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen
– Ordstyrer: Clement Kjersgaard

Sidste efterår lancerede Musikkens Hus i samarbejde med netop Clement den årlige politikfestival “Demokratiets Genklang”, og i den forbindelse har det ifølge Executive Producer i Musikkens Hus, Andreas Mathew, været tydeligt, at nordjydernes interesse for politiske debatter er enorm.

”Demokratiets Genklang har understreget nordjydernes behov for at møde magthaverne uden for Borgens mure. Nu er valgkampen så for alvor begyndt at tage fart, er det derfor oplagt, at vi med denne debat bidrager til skabe et rum, hvor der er plads til den direkte dialog mellem borger og politiker,” forklarer Andreas Mathew om vælgermødet, der afvikles i to dele.

Først giver politikerne deres svar på de største udfordringer, Danmark står overfor. Dernæst er der gjort plads til spørgsmål fra – og debat med – gæsterne i salen. Clement Kjersgaard vil fungere som ordstyrer på dagen, og ifølge ham er det et særligt valg og derfor også en vigtig debat, vi står overfor.

Arrangementet er med fri entré og foregår i Øvre Foyer i Musikkens Hus. Der vil være en stærkt begrænset kapacitet på 150 gæster til debatten, og det vil foregå efter først til mølle-princippet. Debatten vil have en samlet varighed på cirka to timer inkl. pause.