28. oktober 2012: 10 år med RÆSON

28. oktober 2012:
10 år med RÆSON

27.10.2012

.

Søndag d.28/10 2012 er det 10 år siden, at RÆSON blev lanceret som et webmagasin her på adressen: www.raeson.dk.

– Vi fejrer en dobbeltsucces: 10 år på nettet, og, med det næste nummer, 5 årgange på tryk, siger RÆSONs udgiver, tv-værten Clement Kjersgaard.

RÆSON er totalt uafhængigt og har aldrig modtaget støtte: indtægterne kommer fra bøger, blade og konferencevirksomhed.

Clement siger: – Alle, der kender mediemarkedet i Danmark ved, hvor svært det er at holde et tidsskrift kørende. Det kan kun lade sig gøre takket være de hundreder af skribenter, der i 10 år har skrevet til bladet, og de tusinder af brugere, der følger magasinet på tryk og web.

– Vores ambition var fra begyndelsen at arbejde med en række af de genrer, man i udlandet kender fra magasiner som Time, Der Spiegel og The Economist – men i et omfang og en skala, som er realistisk efter danske forhold, altså: hellere et virkeligt ambitiøst trykt blad hvert halve år end en mindre ambitiøs udgave hver måned. Og samtidig har vi udviklet vores indhold på en række forskellige platforme – tryk, net og i form af bøger og arrangementer.

RÆSON fejrer jubilæum få dage efter at USA’s hæderkronede samtidsmagasin “Newsweek” offentliggjorde at man nu nedlægger printversionen. De planer har RÆSON ikke:

– Tværtimod. Vi fastholder og udvikler både det trykte magasin – som indeholder de store, perspektiverende analyser – og websitet – der fra dag til dag giver perspektiv på døgnets nyheder fra ind- og udland, siger Clement.

Et abonnement på RÆSON koster kun 250 kr./året (200 for studerende og pensionister). Bestil abonnement her.

OM RÆSON:
– RÆSON blev grundlagt af Clement Behrendt Kjersgaard (idag: tv-vært, foredragsholder m.v.) og Henrik Østergaard Breitenbauch (idag: seniorforsker ved Københavns Universitet).
– RÆSON skrives af eksperter, politikere og journalister, og har fra starten samlet et bredt spektrum af skribenter, fra landets mest erfarne kapaciteter til helt nye navne. Mange arbejder ulønnet, nogle modtager beskedne honorarer
– Den første artikel, RÆSON bragte, handlede om USA’s udenrigspolitik efter 11. september; forfatteren var Mogens Lykketoft (28/10 2002)
– I 2007 blev RÆSON lanceret som et trykt halvårsmagasin i mega-format: 24 x 34 cm
– Foruden magasinet laver RÆSON bøger, konferencer, kurser og arrangementer – fx “Fredag Klokken Fem” (med Den Sorte Diamant), “Røddingdøgnet” (med Rødding Højskole), “USA Today” (med Skolerne i Oure) og “Vidensfestival” (med Den Sorte Diamant og Dansk Magisterforening)

FOTO: NASA