RÆSON KOMPAKT #1: 48 sider, kun 25 kr.

RÆSON KOMPAKT #1: 48 sider, kun 25 kr.

01.03.2013

.

På torsdag 7. marts udkommer premierenummeret af RÆSONs nye kvartalsmagasin: KOMPAKT. Konceptet er simpelt: 48 sider med aktuelle analyser og interviews til 25 kr. i butikkerne, i et blad der formatmæssigt minder om fx Time Magazine. Bladet supplerer det eksisterende RÆSON (som udkommer hvert halve år i mega-format: 84 sider, 24 x 34 cm, 125 kr.) – og RÆSONs abonnenter har automatisk adgang til alt materiale fra KOMPAKT i digital form her på vores website.

– Det danske bladmarked har aldrig haft mange titler indenfor aktualitet-og-politik, som man i udlandet kender det fra fx Time, Newsweek, Der Spiegel og The Economist. Med KOMPAKT udkommer RÆSON i alt 6 gange om året på tryk, og det giver os helt nye muligheder, siger Clement Kjersgaard, som grundlagde RÆSON i 2002 og stadig udgiver magasinet. Han siger:

– For os er distributionsformen – trykt magasin eller web – helt underordnet. Det handler om indholdet – altså: strømmen af interviews, opinionsindlæg og analyser, som vi gerne vil stille til rådighed for læserne på alle relevante platforme, og dvs. både på tryk og digitalt.

Premierenummeret indeholder bl.a. interviews med finansminister Bjarne Corydon og økonomen Jeffrey Sachs, opinionsindlæg af Gry Möger Poulsen og Frederik Hjorth, foruden artikler om bl.a. Syriens fremtid, reformerne i Frankrig, udfordringerne for Kinas ledelse, magtspillet i EU samt Socialdemokraterne’s holdningsskifte på et forbud mod prostitution.

KOMPAKT sælges i kiosker over hele landet og kan desuden købes direkte fra RÆSON på nettet til 40 kr. inklusiv porto og ekspedition (prisen er højere end løssalgsprisen på grund af forsendelsesomkostningerne).

Premierenummerets indhold:
– “Klimaet vil straffe os hårdt”: Lasse Blaabjergs interview med økonomen Jeffrey Sachs
– “Det er afgjort forkert at forstå socialdemokraterne som et venstrefløjsparti”: Johan Moe Fejerskovs interview med finansminister Bjarne Corydon
– “Jeg tror ikke, at vi kommer videre, hvis presset på regeringen ikke stiger”: Johan Moe Fejerskovs interview med Pernille Skipper
– Opinion af Gry Möger Poulsen: Tør politikerne droppe troen på finanssektoren?
– Opinion af Frederik Hjorth: Uddannelsesboblen
– Rasmus Jarlov vs. Morten Messerschmidt: Hvem er de konservative?
– Maria Arcel: Et spørgsmål om holdninger – S og prostitutionsforbuddet
– Grønland: Er Danmark ved at vågne op?
– Hvad gør Kina, når væksten tager af?
– Panel: Myanmars forandring
– Er Syrien på vej mod opløsning?
– Forhandlingsguide: Sådan vinder små lande i EU
– Fortidens franske synder

MEDIERNE OM KOMPAKT:
– “Nyt magasin på markedet”, skriver Kristeligt Dagblad 5. marts: “På torsdag den 7. marts udkommer premierenummeret af Ræsons nye kvartalsmagasin: Kompakt. Her får man 48 sider med aktuelle analyser og interviews i et format som eksempelvis Time Magazine. Magasinet kan købes for 25 kroner i kiosker over hele landet og supplerer det eksisterende Ræson, som udkommer hvert halve år i et større format. Dermed har Danmark fået et politisk magasin i en udgivelsesform, der er velkendt i andre lande med titler som Der Spiegel og The Economist”.