Nyt fra RÆSON: RÆSON trodser krisen / Sprogofficer i RÆSONs chefredaktion

Nyt fra RÆSON: RÆSON trodser krisen / Sprogofficer i RÆSONs chefredaktion

23.01.2014

.

PRESSEMEDDELELSE FRA RÆSONS CHEFREDAKTION

RÆSON trodser krisen med succes på tryk – og på scenen
Sidste år fordoblede magasinet RÆSON antallet af trykte udgaver – man gik fra to til fire årlige numre – og samtidig blev løssalgsprisen næsten halveret. Det har ifølge bladets grundlægger Clement Kjersgaard bidraget til markant fremgang for magasinet (der startede i 2002 som et rent website og i 2007 fik en trykt udgave).
– Der er ingen tvivl om, at kvartalsrytmen er den rigtige for RÆSON: det sikrer aktualitet, og en langt stærkere tilstedeværelse i landets kiosker. Antallet af abonnenter vokser – støt og roligt, dag for dag.
Onsdag kunne RÆSON desuden meddele, at der er udsolgt til “Vidensfestival” som for tredje gang finder sted på lørdag d.25/1 i Den Sorte Diamant. Bag arrangementet står RÆSON i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek og Dansk Magisterforening (DM). Her stiller en række af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere op med foredrag, dialog og dueller fra kl.10-22 – uden at få honorar: Overskuddet går til RÆSON, som er non-profit.

Sprogofficer i RÆSONs chefredaktion
Rie Sjørslev Hansen (f.1984) indtræder fra 1. februar i RÆSONs chefredaktion, i en deltidsstilling med titel af ansvarshavende chefredaktør. RSH er sprogofficer i pashto og premiereløjtnant af reserven, tillige uddannet bachelor i Kinastudier fra Københavns Universitet og studerer nu Business and Development Studies på Copenhagen Business School. Hun har været udsendt til Afghanistan som chef for tolkeelementet i Den Danske Kampgruppe på ISAF 10 og afslutter pt. en praktikantstilling ved ambassaden i Washington DC, hvor hun har tilhørt afdelingen for udviklingspolitik og Verdensbanken. Fra 1. februar udgør RSH magasinets daglige ledelse sammen med admin. chefredaktør Kristian Basballe. De to suppleres fortsat af en større ubetalt chefredaktion (der tæller bl.a. også magasinets udgiver Clement Kjersgaard) samt det store netværk af frivillige og freelancere, der er blevet bygget op siden 2002.

KONTAKT:
Admin. chefredaktør Kristian Basballe: kb@raeson.dk