Amerika Nu: Ny ugentlig podcast med Niels Bjerre-Poulsen, Sarah Von Essen m.fl.

Amerika Nu: Ny ugentlig podcast med Niels Bjerre-Poulsen, Sarah Von Essen m.fl.

22.08.2018

.

Uforudsigeligheden og dramatikken i amerikansk politik er større end nogensinde. Nu lancerer RÆSON et net-tv-program som også er en podcast med ét eneste formål: At følge – og perspektivere – udviklingen, uge for uge. Det handler om præsidenten, hans venner og fjender – som et panel med tre deltagere sætter ind i den store historiske og globale sammenhæng. Dermed løfter programmet sig systematisk over nyhedsstrømmens dramatik for at forfølge de større perspektiver, som begivenhederne rejser.

Har du abonnement, kan du klikke her for at finde premiereafsnittet med Niels Bjerre-Poulsen og Samuel Rachlin som lyd/podcast, og klik her for at se/downloade programmet i videoversion. Og her ligger afsnit #2 (ligeledes i både lyd- og videoversion) med Bjerre-Poulsen, seniorforsker Hans Mouritzen og journalist Asger Røjle Christensen om oprør i præsidentens inderkreds, USA og Asien samt USA’s status som supermagt.

I panelet vil man møde bl.a. lektor Niels Bjerre-Poulsen – Danmarks måske flittigst brugte og mest citererede ekspert i amerikansk politik, journalisten Sarah Von Essen (forfatter til “Hillary Rodham Clinton – en politisk biografi”) samt en lang række eksperter herunder professor Vincent Hendricks, professor Peter Viggo Jakobsen og professor Jørgen Brøndal. Værten på programmet er Jeppe Kjærgård Christiansen, kreativ statskundskaber fra Københavns Universitet, der til daglig er RÆSONs projekt- og arrangementchef. Han brænder efter eget udsagn for at følge “det, vi oplever i dag, men der bliver skrevet historiebøger om i morgen”.

Farvel til gratis-kulturen – programmet kræver abonnement
En mini-udgave af programmet vil være gratis tilgængelig på diverse streamingtjenester men selve udsendelsen er forbeholdt RÆSONs abonnenter: “Den tid er forbi, hvor medierne skal forære indhold gratis væk,” siger Max Secher Quorning, RÆSONs daglige chefredaktør. “Over en årrække har RÆSON opbygget en stadig større vifte af produkter, som indgår i vores abonnement – ebøger, billetter til udvalgte arrangementer mm. Det er helt naturligt, at vi nu udvider det sæt af tilbud med en pod/vodcast-serie som “Amerika Nu”.

Et årsabonnement på RÆSON koster fortsat blot 250 kr. (200 for studerende og pensionister), og det er vigtigt for bladet, at prisen også på sigt forbliver lav. Quorning: “Konkurrencen på mediemarkedet er enorm. RÆSON skal ikke deltage i en konkurrence om kvantitet – tværtimod. Vi laver et fokuseret produkt med et meget begrænset logistisk apparat – derfor kan vi fastholde en endog meget lav pris.”

Direkte fra Rådhuspladsen
Fra 7. september sendes direkte hver fredag 16.00-17.00 fra Politikens Boghal; premiereudgaven dog fra Vartov i Farvergade (31/8 16-17). Det er gratis at være med som publikum. Der sendes også direkte fra BogForum søndag 28. oktober 16.00-17.00. For at være sikker på at få en siddeplads: Tilmeld dig de første udsendelser nedenfor


Artikelforfatter: RÆSONs chefredaktion. ILLUSTRATION: State of the Union 2018 [foto: The White House]