Lav et arrangement med RÆSON

Lav et arrangement med RÆSON

12.03.2019

.

“Vi har modtaget så mange rosende ord fra lærere og elever på jeres vegne. De var alle dybt imponerede over arrangements høje kvalitet! Særligt imponerede var de over din, Clement, evne til at fastholde fokus, skabe en god dialog og tone samt evne til at holde overblik og trække tråde gennem dagen. Også ungdomspolitikerne har sat sig varige spor hos eleverne, der fandt dem særligt inspirerende, og har sat tanker i gang om et større politisk engagement hos flere af de elever, jeg efterfølgende har talt med. Så tusind tak for det – det er en super god optakt til de kommende valgkampe!” – Line Bach, Uddannelsesleder, Allerød Gymnasium (14/3 2019)

RÆSON har et stort og voksende arrangementsprogram over hele landet, der tæller alt fra foredrag til heldagskonferencer. Vi laver en række store offentlige arrangementer: Siden 2012 har vi stået bag den årlige “Vidensfestival” i København (2018-udgaven blev udsolgt i november 2017!). Dertil kommer bl.a. “RÆSON på DOKK1” (Aarhus), Salon (på Det Kongelige Teater, København) og “RÆSON Aften” (på Vartov, også i København).

Om arrangementer på gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner

Med uddannelsesinstitutioner som gymnasier og højskoler har vi over mange år lavet vidt forskellige arrangementer. Hvert år laver vi heldagskonferencen “Globalt Medborgerskab” med Rysensteen Gymnasium i København (der har op mod 1.000 studerende som deltagere) samt arrangementet “Folket og magten” på Rødding Højskole. Vi har lavet større arrangementer i samarbejde med bl.a. Silkeborg Gymnasium, Ribe Katedralskole (demokratidag, 2014), Svendborg Handelsgymnasium (heldagskonference om politik og medier, 2015), Lyngby Gymnasium (en heldagskonference om fake news, 2017) m.fl.

Frem til folketingsvalget 2019 laver vi en række demokrati-dage og har i den forbindelse besøgt Næstved Gymnasium og HF (2018), Slagelse Gymnasium (2018), Frederiksberg Gymnasium (2018) og Allerød Gymnasium (2019, se citatet ovenfor). Som uddannelsesinstitution kan man bestille alt fra et enkelt foredrag (2 timer) over en paneldebat (en halv dag, dvs. 3 timer) til en hel dag (cirka 6 timer) med de elementer, lærerne vælger. Alt – varighed, temaer, medvirkende m.m. – planlægges gennem en tæt dialog, så vi kan skræddersy både form og indhold til undervisningens krav og rammer.

Temaer kan fx være:
– Er dansk politik i opbrud?
– Er demokratiet truet? Af hvem og af hvad?
– Hvilke visioner og værdier har politikerne?
– Hvilken forskel gør fake news?
– Vil klimaspørgsmålet forandre politik?
– Hvem har magten – politikerne eller pressen?

Dagene kan bl.a. indeholde: foredrag med Clement Kjersgaard, tv-vært og udgiver af RÆSON samt paneldebatter med politikere, eksperter og meningsdannere

Kontakt os med en forespørgsel og få tilsendt en oversigt over mulighederne: Skriv til os her: live@raeson.dk


ILLUSTRATION: Framegrab fra TV-Syd oktober 2014 [foto: TV-Syd]