Berlingske om “Mellemøsten Nu”: “Her bliver du hurtigt klogere på det ulykkelige Mellemøsten”

Berlingske om “Mellemøsten Nu”: “Her bliver du hurtigt klogere på det ulykkelige Mellemøsten”

03.12.2019

.

RÆSON udgav sin første bog i 2003, og i løbet af 2019 har vi sendt tre nye titler i butikkerne: “Kina – fortiden, nutiden, fremtiden” (august), “USA fra Washington til Trump” /november) og “Mellemøsten Nu” (december). I januar 2020 følger i øvrigt bogen “Det nye globale magtspil”.

“Mellemøsten Nu” samler landets mest indsigtsfulde Mellemøsteksperter, der i 16 analyser giver læseren et komplet overblik over de vigtigste udviklinger, konflikter og dilemmaer i regionen. 349 kr. inkl. porto og ekspedition.

MAN SKRIVER:
– “Også Mikkel Vedby Rasmussens meget veloplagte analyse fra et helikopterperspektiv af det nuværende vestlige paradigmeskifte – fra liberal interventionisme til realistisk magtpolitik -er eminent god til at give læserne et nyt blik på tingenes ændrede tilstand i Mellemøsten […] ‘Mellemøsten nu’ er glimrende oplysning. Man bliver klogere på den søndag, det tager at læse bogen. I det hele taget yder Ræson en formidabel indsats ved at udgive disse aktuelle og perspektiverende bøger om politiske tendenser og forhold i tiden. Som læser får man nogle knager og begreber, som mediernes uendelige nyhedsstrøm kan hænges op på. Som samfund får vi forhåbentlig en debat om international politik på et mere principielt plan” – professor Peter Nedergaard i Berlingskes anmeldelse af bogen (27/12 2019)
– “Gennem bogens forskellige artikler får man indblik i, hvor kompleks situationen i mange af de mellemøstlige lande er. Bogen er et must-read, hvis man ønsker viden om den herskende uro og hvorfor det er svært at finde en holdbar løsning på de mange konflikter. Artiklerne er nuancerede, spændende og vigtige for debatten herhjemme” – Dansk BiblioteksCenter (DBC) i sin vurdering af “Mellemøsten Nu” (24/2)

Bestil bogen direkte fra RÆSONs webbutik her (porto og ekspedition er med i prisen): https://www.raeson.dk/2019/ny-bog-paa-vej-bestil-nu-og-faa-den-tilsendt-inden-udgivelsesdagen-mellemoesten-nu

Indholdsfortegnelse:
– Rolf Holmboe: Det ulykkelige Arabien
– Lars Erslev Andersen: I fremtidens Mellemøsten vil millioner leve i permanente undtagelseszoner
– Tore Refslund Hamming: Trods næsten 20 års kamp står den jihadistiske bevægelse stærkere end nogensinde før
– Troels Burchall Henningsen: Irak: Kan kalifatet genopstå?
– Sune Haugbølle: Kommer retfærdigheden til Syrien?
– Deniz Serinci: Kurderne i Syrien: Hellere leve med Assad end kæmpe mod Erdogan
– David Vestenskov: Afghanistan: Freden er farlig
– Maria-Louise Clausen: Yemen: Hvordan kan vi forstå verdens største humanitære katastrofe?
– Rasmus Christian Elling: Irans verden
– Lars Erslev Andersen og Fannie Agerschou Madsen: Derfor bryder Vesten ikke med Saudi-Arabien
– Rasmus Boserup: Egypten: Frygter Sisi folket?
– Hans Henrik Fafner: Et andet Israel
– Torben Toftgaard Engen: Frankrigs krig i Sahel ligner en succes
– Morten Valbjørn: Svar på sekterisme
– Mikkel Vedby Rasmussen: Magtpolitikken slår igen
– Helle Malmvig: Det nye magtspil i Mellemøsten

Bestil her: 349 kr. inkl. porto og ekspedition.

Læsere, der køber en af de tre nye bøger, får en gratis plads til arrangementet “Perspektiver Live: USA og Kina” 2. marts 2020 kl.17-18.30 på Vartov, København (indgår i serien “RÆSON Aften” som du kan se mere om her) til en normalpris af 2 x 150 = 300 kr. Har du allerede købt bøgerne, bliver du kontaktet pr. mail (Spørgsmål? Skriv til os på: ordre@raeson.dk).

Om “Kina – fortiden, nutiden, fremtiden”: “Mange spændende vinkler på den nye stormagt […] oplagt på større biblioteker” skrev Dansk BiblioteksCenter (DBC). Bogen opridser dels landets moderne historie, med hovedvægt på de seneste årtier, og dels diskuterer den Kinas fremtidige rolle i verden. Forfatteren er Camilla Tenna Nørup Sørensen (f.1976), lektor ved Forsvarsakademiet og en af Danmarks ledende Kinaeksperter. Bogen, der bygger videre på forfatterens del af “Verdens Magter”, er på 120 sider og koster 120 kr. Køber du den fra RÆSONs Webbutik er porto og ekspedition med i prisen på de 120 kr. Har du abonnement på RÆSON (og/eller har du tidligere købt bogen “Verdens Magter” eller boggen “Kina i verden”) er prisen i en begrænset lanceringsfase blot 100 kr.

Om “USA – magt og politik fra Washington til Trump”: En af landets mest markante og citerede USA-kendere, Niels Bjerre-Poulsen, er manden bag bogen, der starter med et overblik over landets historie og udvikler sig til et rids af de seneste års dramatiske begivenheder. I sidste del er spørgsmålet – naturligvis: Hvad afgør præsidentvalget i 2020? Bogen, der bygger videre på forfatterens del af “Verdens Magter”, bliver på 150 sider og koster 150 kr. Har du abonnement på RÆSON (og/eller har du tidligere købt bogen “Verdens Magter”) er prisen i en begrænset lanceringsfase blot 100 kr.

Om “Det Nye globale magtspil”: Er USA stadig en supermagt? Hvad vil – og hvad kan – Kina, Rusland og EU på den globale scene? I januar 2020 udgiver RÆSONs Forlag en ny trykt bog, der samler 50 artikler fra magasinet (350+ sider). Den afløser – og bygger videre på – den succesfulde ebog af samme navn fra juli 2019. Prisen i butikkerne bliver 349 kr. Ifbm. udgivelsen har RÆSONs Forlag et særligt tilbud til abonnenter og læsere, der har købt eller køber en anden af vores bøger i 2019: 149 kr. (du sparer: 200 kr.)

Tidligere bøger bl.a.:

Om “Verdens Magter” lød det: “Generelt en af de bedste og mest grundige aktuelle globale analyser […] Bør anskaffes i de fleste biblioteker der ønsker aktuel litteratur” – Dansk BiblioteksCenter om den første udgave af Verdens Magter i 2014. Se mere om bogen (349 kr.)

Om “Kina og verden” lød det i 2015: “Der findes næppe en så opdateret og hurtig introduktion til Kina, og Kinas rolle i det internationale system. Bogen er anvendelig for både interesserede og studerende […] Formatet er en lille pocketbook, der på 150 sider kommer gennem en utrolig mængde stof” – Dansk BiblioteksCenter (som anbefaler bibliotekerne, hvilke bøger de skal købe) i deres vurdering af “Kina og verden”. Se mere om bogen (79 kr.)