Ny bog på vej: USA – kampen om magten fra George Washington til Donald Trump

Ny bog på vej: USA – kampen om magten fra George Washington til Donald Trump

08.11.2019

.

Om et år befinder USA sig igen i sidste fase af præsidentvalgkampen – som denne gang starter med præsident Trump i spidsen for det Republikanske parti.

En ny bog fra RÆSONs Forlag fortæller hele landets historie – på 192 sider – fra Republikkens grundlæggelse til det politiske landskab, som det tegner sig nu. Klik for at bestille bogen her (150 kr. – inklusiv både porto og ekspedition). Bestiller du nu, modtager du den med posten inden udgivelsen (som er 22. november).

Har du købt “Verdens Magter” fra RÆSON, eller har du abonnement på bladet, får du her den nye bog til rabatpris: 100 kr. (inkl. porto og ekspedition). Bemærk: Husk at logge ind med den samme brugerprofil.

“USA – kampen om magten fra Wahsington til Trump” (udkommer 22/11 2019 på RÆSONs Forlag, i serien RÆSONs Perspektiver)
ISBN 978-87-92725-78-3
192 sider, 150 kr./100 for abonnenter


OM BOGEN: “Donald Trumps sejr ved præsidentvalget 8. november 2016 er det største chok i USA’s politiske historie. Da valgresultatet stod klart, sagde
præsident Obama til en medarbejder: „Vi kommer til at erfare, hvor slidstærke vore institutioner egentlig er“. Denne bog placerer de seneste års udvikling i en større fortælling. Det er historien om USA – og om de demokratiske institutioner, som forfatningsfædrene håbede det ville være umuligt for nogen magthaver at undergrave.

OM FORFATTEREN: Niels Bjerre-Poulsen (f.1959) er ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara, og lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet. Han har igennem tre årtier været en af Danmarks mest respekterede og citerede eksperter i amerikansk politik, og er forfatter til en lang række bøger og artikler. Blandt de seneste er den prisbelønnede „Vietnamkrigen; En International Historie 1945-1975“ (Gyldendal 2015) og (med Erling Bjøl): ”USA’s Historie” (Gyldendal 2018). RÆSON er Danmarks uafhængige magasin om politik. I serien RÆSONS PERSPEKTIVER er udkommet: „Kina – fortiden, nutiden, fremtiden“ (2019) af Camilla Tenna Nørup Sørensen.

Om første udgave af “Verdens Magter” (af bl.a. Bjerre-Poulsen, 2014) lød det:
– “Generelt en af de bedste og mest grundige aktuelle globale analyser […] Bør anskaffes i de fleste biblioteker der ønsker aktuel litteratur” – Dansk BiblioteksCenter