På vej: Kina – fortiden, nutiden, fremtiden (2022)

På vej: Kina – fortiden, nutiden, fremtiden (2022)

15.02.2021

.

I 2022 udkommer den nye, opdaterede udgave af “Kina: fortiden, nutiden, fremtiden” af Camilla Tenna Nørup Sørensen. Første udgave, der udkom i 2019, er udsolgt fra forlaget. Køber du bogen direkte fra RÆSONs netbutik, er prisen 175 kr. inklusiv porto og ekspedition, og du modtager bogen med posten inden udgivelsesdagen. Er du abonnent på RÆSON eller vores nye historiemagasin ÆRA, er prisen 150 kr.

Fra bagsideteksten (første udgave): “Udviklingen af „Riget i Midten” fra – for 40 år siden – at være et internationalt isoleret udviklingsland til nu at indtage en status som stormagt og globalt vækstlokomotiv er næsten gået for hurtigt. Det gælder også udviklingen i det kinesiske samfund, som efterhånden er blevet meget kompliceret og vanskelig for de kinesiske ledere at håndtere og kontrollere. Samtidig er Kina for alvor begyndt at markere sig også langt uden for Asien, ikke mindst med det enorme infrastrukturprojekt „Den Nye Silkevej”. Hvordan ser næste kapitel i landets historie ud?”

Bogen bygger på forfatterens kapitel fra “Verdens Magter”, der i 2022 også udkommer i ny udgave. Om den første udgave af “Verdens Magter” lød det i 2014: “Generelt en af de bedste og mest grundige aktuelle globale analyser […] Bør anskaffes i de fleste biblioteker der ønsker aktuel litteratur” – Dansk BiblioteksCenter