Fredag Klokken Fem


Ni fredage i efteråret inviterer RÆSON og cafe øieblikket til højkulturel fredagsbar i Den Sorte Diamant. Der er fri entré og favorable studenterpriser.


Alt for meget kulturjournalistik er enten sjovt og useriøst eller seriøst og kedeligt. Fredag Klokken Fem i Diamanten bliver sjovt og seriøst. Vi tager fat på smagsdommeri, litteraturslagsmål, modersmålsmusik, rygelungekultur, provokunst

Fredag klokken fem bliver en række af Danmarks største kulturnavne inviteret på scenen i café øieblikket midt i Den Sorte Diamant. Halvvejs igennem arrangementet er cafeen klar til at servere aftensmad til særlig fredagsbarpris.

Arrangementerne er helt gratis og åbne for alle, der vil kigge ind. For de mange tusinde medlemmer af Det kongelige Biblioteks studenterorganisation, “Students Only”, er der en ekstra grund til at dukke op og tage vennerne med – for de får rabat på udvalgte emner i menukortet.

Gæsterne tæller blandt andre
Kulturminister Uffe Elbæk
Smagsdommer Adrian Hughes
Trendrådgiver Emilia von Hauen
Musiker og forfatter Kristian Leth
Bestyrelsesformand Flemming Østergaard
Erhvervsleder Stine Bosse
Forfatter Hanne Vibeke-Holst

Datoer og program (opdateres løbende):
14. september: Se programmet her
21. september: Se programmet her
28. september: Se programmet her
26. oktober: Se programmet her
2. november: Se programmet her
16. november: Se programmet her Læs reportage fra dagen
23. november: Se programmet her
30. november: Se programmet her
7. december: Se programmet her

De faste værter på scenen er to af RÆSONs redaktører, Lasse Marker og Villads Andersen:Lasse Marker (f. 1986) er vært på Fredag Klokken Fem i Diamanten. Han er medlem af RÆSONs chefredaktion, BA i dansk, BA i statskundskab, specialeskrivende i statskundskab og kandidatstuderende i Historie ved Københavns Universitet. Har vundet Cordua & Stenos fidusbamse for et interview med Lars Barfoed, og har desuden været researcher ved og skrevet analyser til Politiken.lasse@raeson.dkVillads Andersen (f. 1988) er vært på Fredag Klokken Fem i Diamanten. Han er RÆSONs daglige redaktør og medlem af chefredaktionen. Desuden i praktik på P1 Dokumentar, DR’s ugentlige radiomagasin med og om undersøgende journalistik og dokumentarisme. Kandidatstuderende i analytisk journalistik ved Aarhus Universitet og Journalisthøjskolen og BA i medievidenskab og retorik. villads@raeson.dk


Bliv venner med os på facebook. Tryk her for at gå til vores facebookside.