Ny tilbagevendende “Visionsfestival” i Kolding – to gange om året

Hvor skal Danmark hen? To gange om året vil en ny festival samle en række markante profiler i Kolding for at diskutere dét spørgsmål – første gang denne vinter, hvor premiereudgaven af arrangementet finder sted fredag 11. november og lørdag 12. november.

RÆSONs grundlægger/udgiver, Clement Kjersgaard, fik idéen efter et arrangement i byen sidste efterår. En række lokale aktører er med fra starten – Ungerådet, Designskolen, Kolding Gymnasium og Koldinghus – og arrangørkredsen vil på sigt blive endnu større.

Det er nogle af Danmarks mest markante debattører, der sætter dagsordenen til premieren, herunder fhv. undervisningsminister Merete Riisager (der skrev bestselleren “Selvbyggerbørn”) og redaktør Emma Holten. De er begge med, når vi fredag 11. november indleder med et omfatttende program for byens studerende – både på Kolding Gymnasium, Designskolen og hos Ungerådet – og får selskab af konsulent Sana Mahan Doost (medlem i bestyrelsen hos Oxfam IBIS) og formand for Liberal Alliances Ungdom, Simon Fendinge, der i juni vandt DM i debat. Dagens gennemgående ordstyrer er Clement Kjersgaard.

Riisager og Holten er også på scenen når Koldinghus slutter sig til programmet fredag 16.30-18 med et arrangement, der er åbent for offentligheden. Her er spørgsmålet: Hvilket samfund drømmer vi om? Og lørdag lanceres et helt nyt arrangementsformat netop på Koldinghus, udviklet af Clement Kjersgaard, der fra 14-17 er vært for et arrangement under titlen: “Hertil og herfra i Danmarks historie”. Her fortæller en række af de mennesker, der har været med til at sætte retningen for landet, om de sidste 20 års beslutninger og dem, der venter – bl.a. Bertel Haarder, Villy Søvndal Uffe Elbæk, Eva Kjer Hansen og Merete Riisager. Billetter til alle arrangementerne på Koldinghus bestilles her.

En række flere elementer tilføjes.

RÆSON, der er totalt uafhængigt og til oktober runder 20 år, er større end nogensinde. Spørgsmål – eller idéer til os? Skriv på live@areson.dk


ILLUSTRATION: Koldinghus [foto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix]