Eksperter om Socialdemokraternes plan for Afghanistan: “Ikke voldsomt realistisk” – “Skal ses som dansk indenrigspolitik og ikke så meget andet”

Eksperter om Socialdemokraternes plan for Afghanistan: “Ikke voldsomt realistisk” – “Skal ses som dansk indenrigspolitik og ikke så meget andet”

17.12.2010

.

HVAD SKAL DANMARK I AFGHANISTAN? Den danske regering forhandler i øjeblikket med folketingets partier om Danmarks strategi for indsatsen i Afghanistan i 2011. I en ny interviewserie spørger RÆSON en række eksperter om situationen i landet. De to første medvirkende, Peter Viggo Jakobsen og Christian Bayer Thygesen, er begge tvivlende overfor det realistiske i oppositionens ønske om en hurtig ændring i strategien mod en mere civil indsats:


EKSPERTERNE OM OPPOSITIONENS AFGHANISTAN-FORSLAG:
– Peter Viggo Jakobsen: ”Jeg tror ikke, at det er en voldsomt realistisk strategi. Det, som oppositionen jo også er nødt til at tænke på, er, hvordan en dansk strategi vil passe ind i den amerikanske og engelske strategi. Jeg tror ikke der er nogle partier, med regeringsansvar, som frem til 2014 vil have lyst til at gøre noget, der for alvor kunne gøre englænderne eller amerikanerne sure” [LÆS ARTIKLEN – GRATIS]
– Christian Bayer: “Udmeldingerne skal til en vis grad ses som en del af positioneringen frem mod en valgkamp […] det skal ses som dansk indenrigspolitik og ikke som så meget andet. I forhandlingslokalet vil der i forligskredsen være en bred enighed om og forståelse for, hvorfor den militære del af det danske engagement stadig er nødvendig” [LÆS ARTIKLEN – KRÆVER ABONNEMENT]

I det nye nummer af RÆSON bidrager Lars Erslev Andersen og Christian Bayer Thygesen med hver deres store analyse af krigen i Afghanistan. Idag udbygger Bayer sin artikel (“Giver vi op som krigen virker?”) i interviewet med os. Begge artikler og interviewet kræver abonnement på RÆSON (250 kr./året, 200 for studerende). Køber du abonnement nu, får du med det samme adgang til både interviewet og artiklen.