ANTIAMERIKANISME 4 ÅR EFTER: Elsker I stadig Obama?

ANTIAMERIKANISME 4 ÅR EFTER: Elsker I stadig Obama?

07.10.2012

.

Verden jublede, da Obama undskyldte fortidens fejl og lagde op til en ny start. RÆSON spørger Latinamerika, Rusland, Afrika, Europa, Asien og den muslimske verden: Elsker I stadig Obama?

OVERBLIK af Villads Andersen og Magnus Boding HansenAntiamerikanisme i Rusland? Russernes forhold til USA er lige så turbulent som altid
Udbredt russisk antiamerikanisme er en af konsekvenserne af de historiske stridigheder mellem Rusland og USA. Obama og Clinton proklamerede, at de ville forbedre forholdet, men det er ikke lykkedes i nævneværdig grad, og kommer heller ikke til det foreløbigt, vurderer Ruslandseksperterne Jens Worning og Anton Verevkin.Antiamerikanisme i Pakistan? Obama er ligesom Bush – eller værre
”Forventningerne var store, da Obama tog over efter Bush. Men forandringerne udeblev, og nu er frustrationerne rettet mod den politik, amerikanerne og Obama fører i området. Set i den optik er det dårlige forhold eskaleret.” Det siger Pakistan-ekspert, journalist og universitetslektor i politik, Mahvish Ahmad, til RÆSON.


Antiamerikanisme i Israel? Obama har været en katastrofe
“Forholdet mellem USA og Israel er anstrengt. Selvom Obama siger, at han har gjort mere for Israel end mange af sine forgængere, så føler flertallet af israelere ikke, at hans ord kan bakkes op af handlinger.” Sådan siger professor på Bar-Ilan University i Tel Aviv og ekspert i forholdet mellem Israel og USA, Eytan Gilboa, til RÆSON.Antiamerikanisme i Afrika? Obama har skuffet, men han har stadig rockstjernestatus
Som den første amerikanske præsident med afrikanske rødder er Obamas popularitet i Afrika ikke til at tage fejl af. Selvom mange er skuffede over den manglende forandring i USA’s Afrikapolitik, tilgiver de fleste præsidenten, der stadig betragtes som ‘en af os’.


Magnus Boding Hansen (f. 1986) er RÆSONs ansv. chefredaktør. Cand.mag. i retorik, tilvalg i journalistik fra Universidad de Costa Rica og MA-studerende i International Conflicts på King’s College London. Fast klummeskribent for MetroXpress og tidl. praktikant på DR2 Udland. Har rapporteret fra Honduras, Haiti, Colombia og Sydsudan for bl.a. Information, Deadline 22.30 og Weekendavisen.

Villads Andersen (f. 1988) er RÆSONs daglige redaktør og medlem af chefredaktionen. Desuden praktikant på P1 Dokumentar, DR’s ugentlige radiomagasin med og om undersøgende journalistik og dokumentarisme. Kandidatstuderende i analytisk journalistik ved Aarhus Universitet og Journalisthøjskolen. BA i medievidenskab og retorik. Vært ved RÆSONs nye kulturtalkshow Fredag Klokken Fem i Diamanten.

zp8497586rq