RÆSON spørger de røde:Hvor blå må I blive?

RÆSON spørger de røde:Hvor blå må I blive?

02.11.2012

.

Efter 10 år med blåt styre, har Danmark fået en rød regering, der fører mere borgerlig politik, end de borgerlige gjorde. RÆSON spørger fremtrædende profiler fra S og SF: Hvor går grænsen for, hvor blå regeringen må blive?

OVERBLIK af Villads Andersen og Magnus Boding Hansen


Vilhelmsen: SF får ikke mere indflydelse med mig som formand
”Jeg går ud fra, at vi har den indflydelse, som det har været muligt at få,” siger Annette Vilhelmsen, før sløret bliver løftet for, hvem der bliver ny formand i SF.Rosenkrantz-Theil om finansloven: Ville gerne have givet den mere gas

“Jeg kan da godt have temperament til, at vi gav den mere gas over det hele.” Det siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til RÆSON om regeringens finanslovsforslag med omtrent nulvækst i det offentlige forbrug. Men hun afviser, at regeringen er blå: “Jeg bryder mig ikke om den der tone i samfundsdebatten det sidste år, hvor man får det til at lyde som om, at når man indgår et kompromis, så mener man også det, de andre mener. Nej, det gør man ikke!”Tesfaye efter skattereformen: SF må gerne lægge stemmer til øget ulighed

”Det skal kunne lade sig gøre at lave større politiske aftaler, som rører ved gini-koefficienten, uden dansk politik går fuldstændig i hårknude.” Det siger SF’s næstformand, Mattias Tesfaye, til RÆSON om den skattereform, regeringen netop har vedtaget sammen med Venstre og Konservative.Sass Larsen: Jeg vil ikke sætte en grænse for indrømmelser til R

“Hvis man begynder at tænke på, hvilke grænser man har med sine samarbejdspartnere, så bliver man helt trekvart. Det går ikke. Man kan ikke sætte sig ned og lave grænser for hinanden.” Sådan siger gruppeformand for Socialdemokraterne, Henrik Sass Larsen, til RÆSON.


Mogens Jensen (S): Hvis vi havde haft 90 mandater, ville vi have gjort noget andet end at halvere dagpengeperioden
RÆSON: Ville I have gjort noget andet end at halvere dagpengeperioden, hvis I havde haft 90 mandater?

MOGENS JENSEN (S): Ja. Hvis vi havde fået flertal for det, så havde vi i stedet forsøgt at forhandle med arbejdsmarkedets parter om, hvordan dagpengesystemet skal indrettes.


Villads Andersen (f. 1988) er RÆSONs daglige redaktør og medlem af chefredaktionen. Desuden praktikant på P1 Dokumentar, DR’s ugentlige radiomagasin med og om undersøgende journalistik og dokumentarisme. Kandidatstuderende i analytisk journalistik ved Aarhus Universitet og Journalisthøjskolen. BA i medievidenskab og retorik.

Magnus Boding Hansen (f. 1986) er RÆSONs ansv. chefredaktør. Cand.mag. i retorik, tilvalg i journalistik fra Universidad de Costa Rica og MA-studerende i International Conflicts på King’s College London. Fast klummeskribent for MetroXpress og tidl. praktikant på DR2 Udland. Har rapporteret fra Honduras, Haiti, Colombia og Sydsudan for bl.a. Information, Deadline 22.30 og Weekendavisen.

zp8497586rq