PRESSEMEDDELELSE: SF-profil: Arbejderisternes projekt var en ’gøgeunge i SF’ – deres exit styrker partiet

PRESSEMEDDELELSE:
SF-profil: Arbejderisternes projekt var en ’gøgeunge i SF’ – deres exit styrker partiet

29.03.2013

.

PRESSEMEDDELELSE
SF-profil: Arbejderisternes projekt var en ’gøgeunge i SF’ – deres exit styrker partiet

”Når udvandringen af dem, som i pressen bliver kaldt ’børnebanden’ eller ’arbejderisterne’, er en styrkelse af SF, så er det fordi, at deres politiske projekt i bund og grund var en gøgeunge i SF. Et fænomen, der dominerede SFs politiske linje i årene op til sidste folketingsvalg og frem til formandsvalget i oktober sidste år. Denne periode har været meget tæt på at udviske SF’s politiske DNA.”

Så klar er vurderingen fra Trine Pertou Mach, der er medlem af SF’s ledelse og en markant skikkelse i partiet.

Mach kalder successen under Søvndal en ’boble, der måtte briste’ – og siger, at partiet nu kan slippe for at ”en kælderkold vurdering er, at det vil vise sig en fordel, at ”børnebanden” ikke længere er en del af holdet. Hvis man hele tiden skal slås med konspirationer og med myter om, hvad SF tør og ikke tør, er og ikke er, så er det svært at finde ressourcerne til også at kæmpe den politiske kamp mod en boomende højrefløj”.

Mach kritiserer i artiklen det, hun kalder enhver ”populistisk leflen for særinteresser og anti-sociale holdninger, hvad enten det er hos dele af erhvervslivet, dele af arbejderklassen eller andetsteds”. Og fastslår: ”Hvis vi ikke selv overbevisende kan levere venstrefløjsprojektet, så er der heller ingen, der vil stemme på det ved næste valg. Og så er det virkelig krise.”

LÆS ARTIKLEN NU:
Trine Mach: SF og magten