Geopol med Mikkel Vedby og Lars Bangert Struwe: Kan Modi transformere Indien til Asiens førende supermagt?

Geopol med Mikkel Vedby og Lars Bangert Struwe: Kan Modi transformere Indien til Asiens førende supermagt?

19.04.2024

.

I RÆSONs podcastserie Geopol stiller professor Mikkel Vedby Rasmussen og ph.d. Lars Bangert Struwe skarpt på tidens største geopolitiske udfordringer.

Geopolitik handler om, hvordan statsledere, virksomheder og helt almindelige mennesker forholder sig til de begrænsninger og muligheder, som fordelingen af magt og – afmagt – over hele kloden giver.

I denne udgave diskuterer Mikkel Vedby Rasmussen og Lars Bangert Struwe det kommende valg i verdens største demokrati, Indien, og Modis kamp for at gøre landet til en supermagt.

Fra den 19. april til den 1. juni vil 970 millioner indere gå til valgurnerne. Under Premierminister Modi har Indien gennemgået en markant transformation, men selvom vi i dag har at gøre med et rigere Indien, så er landet fortsat præget af betydelige sociale, regionale og religiøse forskelle. Dertil forsøger Modi at positionere landet som en fremvoksende stormagt. Spørgsmålet er, om det vil blive Indien, og ikke Kina, som bliver Asiens førende stormagt i fremtiden?Find Geopol på SoundcloudSpotify og Apple Music.

Tidligere episoder:

#1: NATO’s 75-år: Alliancer i opbrud?

#2: Tyskland kan stadig ikke finde sin plads i den nye verden (Klik her for at lytte)

#3: Sverige kan blive den nordiske stemme i NATO (Klik her for at lytte)

#4: Nu skal Danmarks forsvar gøres klar til en ny virkelighed (Klik her for at lytte)

#5: Vil Europa betale for Ukrainekrigen? (Klik her for at lytte)

#6: USA’s svaghed udstilles i Det Røde Hav (Klik her for at lytte)

#7: Krig mellem Iran og Israel? (Klik her for at lytte)

#8: Kan Modi transformere Indien til Asiens førende supermagt? (Klik her for at lytte)

Mikkel Vedby Rasmussen (f. 1973) er professor i statskundskab på Københavns Universitet. Han er bestyrelses- leder i INVI – Institut for vilde problemer. I 2014-15 var han leder af Forsvarsministeriets Udviklingssekretariat. Han er tidligere leder af Center for Militære Studier ved Københavns Universitet og Dansk Institut for Militære Studier. Udgav sidste år ‚Tilbage til krigen: Danmark i en ny sikkerhedsorden’ på RÆSONs forlag.

Lars Bangert Struwe (f. 1968) er generalsekretær i den sikkerhedspolitiske tænketank Atlantsammenslutningen. Han er ph.d. og har bl.a. været forsker og fungerende kontorchef i Forsvarsministeriet.

ILLUSTRATION: Eget pressefoto (FOTO: Tommy Frost for RÆSON)