Chris Bjerknæs (DFU-formand):  DF, S og V er et ideelt samarbejde. Og måske på sigt en drømmeregering

Chris Bjerknæs (DFU-formand): DF, S og V er et ideelt samarbejde. Og måske på sigt en drømmeregering

08.06.2018


Denne artikel er gratis. Fuld adgang til sitet kræver årsabonnement: 250 kr./200 for studerende+pensionister (inkl. 4 trykte magasiner sendt med posten, nye betalingsartikler hver uge m.m.)

Blokpolitikken har længe gjort det umuligt at skabe mere end marginale forandringer. Med et bredt samarbejde henover midten af dansk politik har S, V og DF nu mulighed for at rykke ved de kerneområder, som er allervigtigst i dagens Danmark: Sundhed, skat og indvandring.

Kommentar af Chris Bjerknæs, landsformand for DFU

DANSK POLITIK har ikke set mere spændende ud længe. Som ung DF’er synes jeg, at vi i Dansk Folkeparti står i en unik position i midten af dansk politik. Og det er dér, vi skal være – hvis du spørger mig.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre – i mine øjne et ideelt samarbejde og måske på sigt en drømmeregering. En regering, som kan agere på vegne af de fleste frem for lige omkring halvdelen. En regering, som kan lave de langsigtede og solide planer og brede aftaler, som der er så voldsomt behov for her til lands – fremfor en regering, som kun lige kan sikre et flertal og er afhængig af alt for mange forskellige partiers holdninger.

 

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre – i mine øjne et ideelt samarbejde og måske på sigt en drømmeregering
_______

 

Alt for længe har pendulet svinget mellem rød blok og blå blok. Samtidig har ingen af parterne reelt kunnet ændre noget betydningsfuldt, fordi fløjpartierne forsøger at trække regeringen i en anden retning. Liberal Alliance, De Radikale, Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Alternativet – alle vil de sætte deres præg på en regering, som for at få flertal er nødt til at finde en mudret middelvej, hvor det er de små mærkesager, som overskygger det store billede.

Når regeringerne er blevet dannet, som den forrige med SF, som måtte træde ud, eller som den nuværende, hvor LA for første gang er gået ind i regeringen, har det for begge parter ikke været muligt at få sine mærkesager igennem og det har i den grad skadet dem og deres opbakning. De er blevet klemt, fordi de har måttet tage del i et regeringsgrundlag, som låser dem fast og som er så lange og brede, at hvert enkelt parti har brug for at markere sig på noget, som de føler, er deres – eksempelvis massive skattelettelser.

Naturligvis har de små partier ret til at markere sig og mene noget, som er mere ideologisk, så de på den måde kan præge regeringen. Men netop derfor hører de efter min mening ikke hjemme i en regering, hvor de splitter mere, end de gavner, og hvor man aldrig helt kan løse noget som helst! Dette er i sidste ende med til at øge politikerleden, når man ikke kan regne med politikerne og regeringspartierne stemmer splittet, som vi så det med burka-loven.

VED AT lave et S-O-V-samarbejde og måske regering på sigt, kan Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre samle størstedelen af alle danskere. Dermed ville man for alvor kunne ændre noget og lave de store reformer, hvor det gælder: På sundhed, skat og indvandring – så vi kan få styrket sammenhængskræften.

 

Ved at lave et S-O-V-samarbejde […] ville man for alvor kunne ændre noget og lave de store reformer, hvor det gælder: På sundhed, skat og indvandring
_______

 

Min generations største udfordring er indvandringen, som skal begrænses og dermed få styrket sammenhængskraften. Så vi kan få et samfund, som vi kan være bekendt at give videre til den næste generation – et samfund, der er en bedre udgave af det samfund, vi har i dag.

Der skal løsninger på bordet. Løsninger, som de fleste danskere kan se sig selv i. Løsninger, som netop rykket noget på de store linjer, hvor det ikke er de små skridt og minimalerne, der ændres fra den ene regering til den anden. Der er brug for en regering, som kan skabe stabilitet, og hvor man kan løse de udfordringer, som vi står over for og som de fleste danskere er enige om løsningerne på.

Samarbejdet på midten af dansk politik vil sikre stabilitet for de store reformer og de store dagsordner. Et samarbejde mellem Venstre, Socialdemokratiet og os vil give den ro, dansk politik har brug for og gøre det muligt at lave løsninger på netop de kerneområder, som DF har.

Så S-O-V godt Danmark, det drømmer jeg om. ■

Chris Bjerknæs er landsformand for Dansk Folkepartis Ungdom. ILLUSTRATION: Folkemødet 2017 [Pelle Rink/Scanpix]