Lav et arrangement med RÆSON

Lav et arrangement med RÆSON

05.01.2015

.

RÆSON samarbejder hvert år med uddannelsesinstitutioner, foreninger, institutioner m.fl. over hele landet om en bred vifte af arrangementer – lige fra et enkelt foredrag til konferencer over flere dage. Under coronakrisen kan alle arrangementer afvikles digitalt.

På fast basis står vi normalt bag bl.a. “Vidensfestival” i Den Sorte Diamant (i samarbejde med Dansk Magisterforening og Det Kongelige Bibliotek) og konferencedagen om Globalt Medborgerskab på Rysensteen Gymnasium i København med op mod 1.000 tilhørere. Vi laver desuden heldagskonferencer på gymnasier med skiftende temaer og vi står for foredrag, workshops og debatarrangementer i samarbejde med en række andre aktører. Arrangementerne planlægges altid gennem en tæt dialog, så vi kan skræddersy både form og indhold til de givne rammer.

Kontakt os med en forespørgsel – eller for at få tilsendt en oversigt over mulighederne: Skriv til redaktionen@raeson.dk

Tidligere eksempler på arrangementer lavet i samarbejde med uddannelsesinstitutioner:

__________________________________


POLITIK OG MEDIER
9. MARTS 2015
– Heldagskonference for alle handelsgymnasiets elever
– Varighed: 7 timer
– Arrangør: RÆSON og Svendborg Handelsgymnasium

7-timers temadag indledt af foredrag samt sprøgsmål-og-svar ved Clement Kjersgaard (08-10), derefter paneldebat med tre politikere: Merethe Riisager (LA), Trine Bramsen (S) og Annette Vilhelmsen (SF) (10.45-12) og endelig oplæg fra og diskussion med pressechef Søren Søndergaard (DF), chefredaktør Poul Madsen (EB) samt journalisten Kasper Kildegaard (Berlingske) (13-15). Læs reportagen på MitFyn.dk: Kjersgaard opfordrede til at tænke selv (9/3 2015)

__________________________________


POLITIK I VERDEN
20+23. FEBRUAR 2015
– 2-dages-konference for gymnasiets elever
– Varighed: 3 timer (fredag 12-15) + 4 timer (mandag 8-12)
– Arrangør: RÆSON og Silkeborg Gymnasium

Med bl.a. Stine Bosse, Camilla Tenna Nørup Sørensen, Troels Boldt Rømer og Clement Kjersgaard.

__________________________________


DEMOKRATIDAG PÅ RIBE KATEDRALSKOLE
24. OKTOBER 2014
– Heldagskonference for alle gymnasiets elever
– Varighed: 4 timer
– Arrangør: RÆSON og Ribe Katedralskole

Fredag d.24/10 stod RÆSON og Ribe Katedralskole for første gang sammen bag en Demokratidag fra kl.9.45-14, bygget op i 4 punkter. Først mødtes Kristian Jensen (næstformand, V) og Troels Ravn (MF, S) i en duel, der var nøje struktureret af en række spørgsmål, som klasserne havde forberedt i ugerne op til dagen. Duellen foregik over 2 x 45 minutter med Clement Kjersgaard som ordstyrer. Derefter blev Kristian Jensen interviewet af Clement Kjersgaard om fremtiden for Venstre og om det forestående folketingsvalg. Efter 30 minutters frokostpause var Clement alene på scenen, hvor han holdt foredrag om verdenssituationen nu – med god tid til elevernes spørgsmål, der handlede om alt fra USA’s Mellemøstpolitk til Kinas udfordringer. Dagens sidste punkt var et foredrag: Hvem snyder vælgerne? spurgte Asmus Leth Olsen og Frederik Hjorth, der er mændene bag bogen “Poligak”, og begge ph.d.-studerende ved Københavns Universitet.

På Ribe.nu skrev de: “Intens debat i dag på Ribe Katedralskole. Med Clement Kjærsgaard som ordstyrer, og en sal med særdeles engagerede og spørgelystne elever, dystede Kristian Jensen (V) og Troels Ravn (S) i en politisk debat omhandlende, SU, social ulighed, Danmarks forhold til USA, asylpolitik, islamistiske krigere, landdistriktsudfordringer og meget mere” [se omtalen her].
__________________________________


RØDDINGDØGNET 2014: TID TIL VISIONER
– Demokratibegivenhed for unge
– Varighed: 40 timer
– Arrangør: RÆSON og Rødding Højskole

Hvert år i oktober samler Rødding Højskole og RÆSON gymnasieelever fra hele landet til Røddingdøgnet, hvor de fra fredag til søndag – over 40 timer – finder løsninger på Danmarks største udfordringer. De studerende skulle i år bl.a. besvare fire opgaver, som de blev stillet af de fire debattører ved åbningsarrangementet (se nedenfor) og mødte i løbet af weekenden en række udfordrere, efterhånden som arbejdet skred frem.

TV-Syd bragte fredag d.24/10 en længere reportage om arrangementerne i Ribe og på Rødding. “Unge har svaret på fremtidens verden”, skrev JyskeVestkysten 26/10 i en reportage om om Røddingdøgnet. “Det var helt fantastisk. Jeg vil virkelig anbefale andre ungdomsråd at tage afsted til lignende arrangementer”, fortæller Jakob Lundbye fra Thisted Kommunes Ungeråd (TKU), der tog med til arrangementet.



__________________________________


RØDDINGDØGNETS ÅBNINGSDEBAT: KOMMER VÆKSTEN TILBAGE?
– Debataften i forsamlingshusformat; åben for alle
– Varighed: 3 timer
– Arrangør: RÆSON og Rødding Højskole

Som noget nyt indledte vi i 2014 Røddingdøgnet med et stort debatarrangement, der fandt sted fredag aften og var åbent for offentligheden. Titlen lød: Kommer væksten tilbage? og på scenen mødtes 4 af landets mest markante debattører, der fra kl.19-22 fremlagde deres visioner og diskuterede med salen: fhv. kulturminister og partistifter Uffe Elbæk (Alternativet), chefen for tænketanken CEPOS Martin Ågerup, folketingskandidat for S Peter Hummelgaard-Thomsen og den liberale blogger Rasmus Brygger (tidl. fmd. for Liberal Alliances Ungdom).

__________________________________


GLOBAL CITIZENSHIPDAG FOR DE STUDERENDE PÅ RYSENSTEEN
– Heldagskonference
– Varighed: 4,5 timer
– Arrangør: Rysensteen Gymnasium og RÆSON

Igen i år var RÆSON med, da Rysensteen Gymnasium samlede alle sine elever – op mod 1.000 – i en af DGI-Byens største haller i hjertet af København. Som en del af gymnasiets Global Citizenship-program samler vi hvert år eksperter og politikere på scenen for at diskutere en række spørgsmål med global rækkevidde. Dagen var struktureret af en serie film, som klasserne har lavet på deres rejser verden rundt og som én for én introducerede de temaer og dilemmaer, der efterfølgende blev diskuteret på scenen. Det første punkt på dagsprogrammet var – som sidste år – en duel mellem fhv. udenrigsminister Mogens Lykketoft (S) og fhv. udviklingsminister, udenrigspolitisk ordfører Søren Pind (V) med Clement Kjersgaard (udgiver af RÆSON) som ordstyrer. Herefter fulgte oplæg og paneldebatter – alle struktureret af elevernes film samt af spørgsmål fra salen.


__________________________________

Kontakt os for en oversigt over mulighederne – skriv til clement@raeson.dk

ILLUSTRATION: Framegrab fra TV-Syd oktober 2014 [foto: TV-Syd]